Marcel Ciolacu, despre INUNDAȚIILE din Moldova: N-am fost pentru fotografii / Există o mobilizare exemplară în acest moment

Publicat: 26 09. 2024, 22:29
Actualizat: 26 09. 2024, 23:26

This browser does not support the video element.

Joi seară, în cadrul unei intervenții la Realitatea TV, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre situația inundațiilor din zona Moldovei și măsurile de intervenție luate de autorități. Premierul a subliniat că nu a mers în zonele afectate pentru „fotografii”, ci pentru a evalua situația și a contribui la coordonarea eforturilor de ajutor.

Premierul a precizat că a solicitat o echipă specială care se va muta la Galați pentru a supraveghea îndeaproape evoluția situației, în special în cazul unui baraj din zonă.

Există o mobilizare exemplară în acest moment, cu peste 1300 de pompieri, jandarmi și militari, care intervin cu utilaje. Mi-a plăcut foarte mult că președintele Consiliului Județean a făcut un apel la toți primarii să-și pună utilajele la dispoziție. Putem fi solidari și voluntari cu adevărat, dar lucrurile nu se pot face peste noapte, important este să le pui în traiectoria corectă, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a enumerat și măsurile preventive care au fost luate pentru a evita un eventual nou dezastru.

Am cerut ca alertele să fie date nu doar prin RO-Alert, dar și din casă în casă, în colaborare cu autoritățile locale. În zonele unde se anticipează fenomene extreme, s-a decis deja evacuarea preventivă a persoanelor vulnerabile, precum cele care urmează să nască sau au probleme medicale, a adăugat premierul.

FOTO: Captură RealitateaTV

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, despre restituirea sumelor de către președintele Klaus Iohannis în urma deciziei ÎCCJ: Întrebați-l pe domnul Iohannis