Marcel Ciolacu, despre MAJORAREA salariului minim la agricultori și constructori: ,,Acolo nu a fost solicitarea de creștere”

Publicat: 31 05. 2024, 11:00

This browser does not support the video element.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, aflat vineri într-o vizită în timpul campaniei electorale în județul Maramureș a declarat fiind întrebat de jurnaliști dacă și agricultorii și constructori vor avea parte de o majorare salarială.

Acolo nu a fost solicitarea de creștere, știți că acolo este mult mai mare, merg la 4500. Urmează pe urmă să vină, fie că a fost o abordare din din partea patronatelor, în primul rând, pe urmă au venit și sindicatele, ambii parteneri sociali ai Guvernului României și au venit cu o propunere de modificare a salariului minim în funcție de ramuri și de categorii, a declarat premierul Ciolaci.

Marcel Ciolacu a mai declarat că implementarea salariului minnim este o obligație de la nivel european.

Între timp, la nivel european, familia social-democrată S&D, prin comisarul Schmit, social-democrat, comisarul pe muncă, au venit și avem de aplicat salariul minim european. Deci, cu alte cuvinte, o viziune la nivel european. Părerea mea să nu mai inventăm noi iarăși apă caldă și să mergem pe o viziune europeană a Uniunii Europene, care pentru aceeași muncă să fie plată egală, a mai spus Ciolacu.