Marcel CIOLACU, despre negocierile pe portofolii la C.E.: E tentant un portofoliu pe social. Vom cântări aceste lucruri

Publicat: 11 09. 2024, 09:43
Actualizat: 11 09. 2024, 10:45

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu spune că a discutat cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen despre portofoliul care îi va reveni României în noul Executiv de la Bruxelles. „Continuăm negocierile”, completează prim-ministrul. 

„Am vorbit cu președinta Comisiei, continuăm negocierile”, afirmă Ciolacu, miercuri dimineață.

Șeful Executivului explică ce fel de portofoliu este „tentant” pentru România, fie unul pe domeniul social, fie unul cu atribuții în interiorul Comisiei. „E foarte importantă osatura fiecărui portofoliu”, completează Ciolacu.

Cu adevărat, e tentant un portofoliu pe social mărit, cu locuințe sociale, cu două direcții generale în interiorul Comisiei, unde acel comisar e decident. Este foarte tentant și un comisar care are atribuții în interiorul Comisiei. Vom cântări aceste lucruri.

Ciolacu precizează că președinta von der Leyen îi va trimite „toate informațiile, fiindcă este și un proces de negociere în interiorul Comisiei”.

Noua formulă a Comisiei trebuia prezentată miercuri, la Bruxelles, însă acest lucru se va întâmpla marțea viitoare, la Strasbourg, după cum a anunțat un purtător de cuvânt al C.E.

Amânarea datei are legătură cu comisarul desemnat de Slovenia, care urmează să primească, vineri, aprobarea din partea parlamentului țării sale. Citește mai multe aici.

CITEȘTE ȘI: