Prima pagină » Știri politice » Marcel Ciolacu, despre numirea unui nou ministru al Apărării: „Are loc o discuție în coaliție”

Marcel Ciolacu, despre numirea unui nou ministru al Apărării: „Are loc o discuție în coaliție”

Marcel Ciolacu, despre numirea unui nou ministru al Apărării: „Are loc o discuție în coaliție”
Marcel Ciolacu, despre numirea unui nou ministru al Apărării: „Are loc o discuție în coaliție”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că propunerea pentru numirea unui nou ministru al Apărării este discutată în coaliția de guvernare.

Declarația a fost făcută la INDAGRA, în contextul demisiei lui Vasile Dîncu de la conducerea MApN.

Potrivit liderului social-democrat, în acest moment nu există probleme la Minister, deoarece acesta este condus de un fost ministru al Apărării și fost șef al Statului Major, făcând referire la premierul Nicolae Ciucă, interimar la MApN.

Întrebat dacă va exista o negociere la nivelul coaliției pentru un eventual schimb de ministere între PSD și PNL, Ciolacu a declarat că există discuții în coaliție, dar că nu consideră că un eventual astfel de schimb ar fi o abordare serioasă, potrivit ziare.com.

„Cât de curând. În momentul acesta, ministerul Apărării are la conducere omul care a condus acel minister şi a fost Şeful de Stat major. Nu este o problemă în acest moment, la Ministerul Apărării”, a declarat Ciolacu, întrebat când va veni PSD cu o propunere.

Ce spune Marcel Ciolacu despre declarațiile lui Rareș Bogdan

După ce europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a spus că liberalii nu vor renunța la niciun minister pe care îl dețin acum, Ciolacu a răspuns: „Dintotdeauna trebuie să existe şi Nea Ion de la raion, nu înseamnă că eu trebuie să îi răspund”.

Liderul PSD a precizat că nu comentează nici declaraţiile liderululi UDMR, Kelemen Hunor, pe acest subiect.

Vasile Dîncu și-a dat demisia din fruntea MApN

Vasile Dîncu a făcut primele declarații după ce a demisionat din funcția de ministru al Apărarii. Întrebat de jurnaliști despre motivul demisiei sale, „perspectiva imposibilității colaborării cu președintele”, Dîncu nu a dat mai multe detalii și a spus că nu știe când au apărut probleme în colaborarea sa cu președintele României.

„Nu știu de când s-a rupt relația. Aud pe surse de șase luni că trebuie să demisionez. Eu am declarat foarte clar în acel comunicat motivul demisiei mele. Nu am avut niciun fel de reproșuri din partea președintelui Klaus Iohannis. Nu am vorbit nici ieri, nici azi cu președintele. Nu mi-a cerut nimeni demisia, dar nu vreau să afectez funcționarea Apărării din România. Nu mi-a cerut nimeni nimic să semnez”, a declarat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu a afirmat, în data de 8 octombrie, că negocierea reprezintă singura şansă pentru stoparea războiului din Ucraina.

„Războiul va mai continua, singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură, Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să îşi asume pierderea de teritorii, o pierdere injustă, până la urmă, de teritorii!”, a spus Vasile Dîncu.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și