Marcel Ciolacu, despre protestul fermierilor: „Sunt niște nemulțumiri acumulate / Dacă vă uitați la revendicări, nu sunt niște lucruri spectaculoase”
This browser does not support the video element.
Premierul Marcel Ciolacu este de părere că protestul fermierilor are la bază o serie de nemulțumiri acumulate, din cauza lipsei dialogului și și-a exprimat disponibilitatea să se întâlnească – atât el, cât și membri ai Cabinetului lui – cu cei nemulțumiți pentru a ajunge la o soluție.
„Am anunțat public, am toată disponibilitatea de a sta toată lumea de vorbă. Ce am reușit eu împreună cu colegii mei, fiindcă nu niciodată nu poți să faci ceva singur, împreună cu ministrul de finanțe am reușit un echilibru macroeconomic al României foarte important în contextul pe care îl vedem cu toții, în contextul în care aproape cred că 14 state din 27 ale Uniunii Europene au intrat pe deficit excesiv -cu adevărat, niciunul nu i-a dus capul să ducă la 9,2 cum a dus capătul pe unul în România și de aceea și provocările noastre sunt, sunt mai mari – dar, în acest context, normal că primul și primul lucru, cel mai important lucru este dialogul”, a spus Marcel Ciolacu.
„O lipsă de dialog mai aplicată”
Premierul a fost întrebat de atitudinea față de fermierii care continuă protestele, în ciuda măsurilor convenite și adoptate.
„Nu știu care fermierii, de exemplu, cu domnul Constantin m-am întâlnit. Știu că transportatorii au astăzi întâlnire cu domnul Grindeanu, știu că ministrul Barbu, ieri spre seară, s-a întors de la Cluj, a avut întâlnire cu fermierii, de la Mureș, de la Cluj, de la Bihor și au închis toate problemele pe care le aveau unde mai existau anumite discuții”, a spus Marcel Ciolacu.
Întrebat dacă e de părere că la mijloc ar fi o miză politică, Marcel Ciolacu spune că a fost o lipsă de dialog care a dus la acumularea de nemulțumiri.
„Eu cred că sunt niște nemulțumiri acumulate, o lipsă de dialog mai aplicată, fiindcă, dacă vă uitați la revendicări, nu sunt niște lucruri spectaculoase. Sunt lucruri care s-au strâns în timp și au – adevărat, nu mai sunt câștigurile care au fost de acum 2 ani, au fost cumpărate inputurile scump, marfa, producția agricolă s-a vândut mai ieftin. Investițiile pe care mi le doresc eu, mai ales în zona de procesare a produselor alimentare, va dura până când ele se declanșează. Le-am bugetat, dar repet, prin dialog vom închide”, a conchis premierul.