Marcel Ciolacu, despre REFERENDUM: Părerea mea e că ar fi putut întreba mai simplu ,,desființăm primăriile de sector sau nu le desființăm”

Publicat: 17 10. 2024, 10:59
Actualizat: 17 10. 2024, 11:09

This browser does not support the video element.

,,Orice temă adusă este un exercițiu democratic. Nu trebuie să fiu eu sau nu de acord cu acea temă. Părerea mea că ar fi putut întreba mai simplu desființăm primăriile de sector sau nu le desființăm. Și atunci toată lumea înțelegea mai bine acest demers”, a declarat premierul Marcel Ciolacu despre Referendumul propus de primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Președintele PSD a spus că propunerea pentru Referendum va fi votată de Consilierii generali ai Partidului Social Democrat.

Întotdeauna orice exercițiu democratic este bine venit. Orice temă adusă este un exercițiu democratic. Nu trebuie să fiu eu sau nu de acord cu acea temă. Părerea mea că ar fi putut întreba mai simplu desființăm primăriile de sector sau nu le desființăm. Și atunci toată lumea înțelegea mai bine acest demers. Eu nu o să votez în București pentru că nu am buletin de București, a mai spus Marcel Ciolacu.

 

Întrebat despre posibilitatea organizării Referendumului simultan cu alegerile prezidențiale, șeful Executivului a spus că: ,,Iertați-mă, nu e atributul meu. Întâi, inițiatorul este Consiliul General al Capitalei, pe urmă se adresează Guvernului, ministrul justiției, ministru de interne. Avizatorii acestei inițiative pornite de la Consiliul General vor spune dacă se poate sau nu.”

Întrebat dacă se poate schimba legea, premierul a spus că: ,, Nu mai schimb nicio lege în suntem în timpul jocului. Schimbăm legile chiar după fiecare?”

CITEȘTE ȘI:

Marcel CIOLACU propune adăugarea unei întrebări la REFERENDUMUL lui Nicușor Dan