Marcel Ciolacu, despre restituirea sumelor de către președintele Klaus Iohannis în urma deciziei ÎCCJ: Întrebați-l pe domnul Iohannis

Publicat: 26 09. 2024, 14:43

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a comentat joi despre decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), care îl obligă pe președintele Klaus Iohannis să restituie statului sumele obținute din închirierea casei, afirmând că acesta iese frecvent în fața presei și că jurnaliștii ar trebui să-l întrebe direct pe Iohannis.

„Întrebați-l pe domnul Iohannis”, a spus Ciolacu, adăugând că nu a avut discuții recente cu președintele.

La insistențele jurnaliștilor, care căutau un punct de vedere mai detaliat cu privire la acest subiect, premierul a reiterat:

Domnul Iohannis iese foarte des în mijlocul dumneavoastră și vă dă declarații, așa că cred că îl puteți întreba, a spus șeful PSD.

Klaus Iohannis pierde procesul la ÎCCJ

Decizia instanței supreme, pronunțată miercuri, vizează imobilul din Str. Gheorghe Magheru din Sibiu, care a fost deținut, printre alții, și de Carmen Iohannis.

Conform unor surse citate de Profit.ro, ANAF nu va putea începe recuperarea prejudiciilor din acest dosar până la încheierea unui alt litigiu în desfășurare legat de moștenire.

În plus, statul ar trebui să devină proprietar recunoscut de lege și în cazul spațiului comercial de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, care a avut inițial aceiași proprietari ca și cel de pe strada Gheorghe Magheru.

Abia după aceste formalități, ANAF ar putea solicita soților Iohannis returnarea chiriei încasate în perioada 1999 – 2016, când imobilul a fost deținut nelegal.

CITEȘTE ȘI: