Marcel Ciolacu, despre riscurile influenței ruse în alegerile din România: „Din punctul meu de vedere, nu există”

Publicat: 04 10. 2024, 13:18
Actualizat: 04 10. 2024, 13:20

This browser does not support the video element.

Aflat într-o vizită oficială la Chișinău, premierul României, Marcel Ciolacu, a fost întrebat vineri despre riscurile generate de partidele considerate pro-ruse în România, în contextul apropierii alegerilor. Ciolacu a declarat că, în opinia sa, nu există astfel de pericole semnificative.

„Nu din punctul meu de vedere”, a subliniat premierul. El a explicat că două state din vecinătatea României, Ucraina și Republica Moldova, sunt afectate de războaie diferite: unul armat, în cazul Ucrainei, și unul hibrid, în cazul Republicii Moldova.

Ucraina este într-un război armat (…) Republica Moldova este supusă unui război hibrid. Însă anunț o veste nu tristă: întreaga Europă este alături de Republica Moldova, a declarat Ciolacu.

Șeful executivului a adăugat că a discutat cu fiecare prim-ministru european pe care l-a întâlnit despre importanța sprijinului pentru Moldova.

Nu există prim-ministru care să mă fi întâlnit și să nu începem discuția cu Republica Moldova și să mă asigure de tot suportul pe care întreaga Uniune Europeană îl are pentru Republica Moldova.

Sursa FOTO: Captură video – Guvernul României

Sursa VIDEO: Faccebook – Guvernul României

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, de la Chișinău: ,,Am o RUGĂMINTE, deși nu vreau să mă implic / Rusia nu este nicio garanție pentru Republica Moldova”

Premierul Marcel CIOLACU, primit de omologul său Dorin Recean în cadrul vizitei oficiale la Chișinău / România sprijină integrarea Moldovei în UE