Marcel Ciolacu, despre scandalul de la JO 2024: Este cazul să depășim acest moment / PROIECTE majore în infrastructura sportivă

Publicat: 07 08. 2024, 14:08
Actualizat: 07 08. 2024, 14:14

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu se arată nemulțumit de situația de la Jocurile Olimpice 2024, după cazul româncei căreia i s-a retras medalia, şi spune că a decis să nu participe la ceremonia de închidere de la Paris. El afirmă că „România a avut mereu pe cineva care să ne ia un drept. Cred că este cazul să depășim acest moment”.

Întrebat cum comentează situația din sportul românesc actual, premierul a subliniat că poziția sa este aceea pe care a relatat-o în scris.

Exact cum am scris. Am văzut că ieșirea publică a avut ecouri atât internaționale, cât și în interiorul țării și cred că abordarea a fost una corectă. România a avut mereu pe cineva care să ne ia un drept. Cred că este cazul să depășim acest moment, mai ales că vorbim de niște copii, explică Ciolacu.

Premierul a fost întrebat și despre starea echipei de gimnastică și investițiile statului în sporturi. El a confirmat că echipa de gimnastică este antrenată de un specialist din Olanda și că a vizitat echipa la Izvorani.

În ceea ce privește investițiile, Ciolacu a menționat că la fiecare două săptămâni există un proiect major în infrastructura sportului

Ce pot să vă spun eu este că la fiecare două săptămâni avem un proiect major în infrastructura sportului. Cred că și mâine am, așa cum am stabilit, cu doamna Lipă și cu domnul Covaliu, trecem și investiția de la Izvorani, indică el.

Premierul a mai fost întrebat despre situația din Buzău, unde nu există un bazin de înot în ciuda faptului că David Popovici este campion olimpic.

Știți povestea bazinului de înot? Primarul a depus deja proiectul la CNI, afirmă șeful Executivului.

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, joi, într-un mesaj, că nu va participa la ceremonia de încheiere a Jocurilor Olimpice de la Paris, în semn de solidaritate față de sportivele Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu, care au fost penalizate pentru greșeli inexistente.
Este inadmisibil ca, într-o competiție de asemenea anvergură, care promovează valori precum respectul, înțelegerea și excelența, o copilă care își câștigase onest medalia să fie privată cu brutalitate de un rezultatul muncii sale de patru ani! Eu nu am putut să îi privesc lacrimile și să accept cu seninătate că așa ceva este perfect normal, a punctat Ciolacu.

România a pierdut medalia de bronz la gimnastică la JO, după contestația SUA

Reacţia lui Marcel Ciolacu vine după ce Camelia Voinea, mama și antrenoarea gimnastei Sabrina Maneca Voinea, a anunțat retragerea acesteia din gimnastică, după ce România a pierdut medalia de bronz la sol, la Jocurile Olimpice 2024 din Paris, în urma unei constestații făcute de echipa SUA.

România a încheiat, luni, participarea în competiţiile de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice fără medalie.

În finala de la sol, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe poziţia a 4-a, cu aceeaşi notă – 13.700. Pentru câteva minute a avut medalie de bronz, dar americanii au făcut contestaţie la nota lui Jordan Chiles, care a trecut pe 3, cu 13.766.

Sabrina Maneca Voinea a fost notată iniţial cu 13.700 pentru exerciţiul de la sol, dar antrenorii au depus contestaţie, însă nu s-a modificat nota, încheind pe locul 5. La rândul său, Ana Maria Bărbosu a încheiat pe 4, cu 13.700. Pentru câteva minute a avut medalie de bronz, dar americanii au făcut contestaţie la nota lui Jordan Chiles, care a trecut pe 3, cu 13.766.

Medalia de aur a revenit gimnastei Rebeca Andrade (Brazilia, 14.166), urmată de Simone Biles (SUA, 14.133). În finala de la sol au participat 9 gimnaste, după ce în calificări Ana Maria Bărbosu şi Rina Kishi (Japonia) au avut aceeaşi notă – 13.600 şi nu au putut fi departajate.

Tot luni, la bârnă, Sabrina Maneca Voinea a fost pe locul 8, după ce a căzut de două ori de pe aparat.

CITEȘTE ȘI:

Premierul Marcel Ciolacu: Am decis să NU particip la ceremonia de închidere a Olimpiadei de la Paris, după situația scandaloasă de la gimnastică