Marcel CIOLACU, despre scandalul privind PLANȘEUL UNIRII: Nu a câștigat nimeni. Toată lumea a PIERDUT

Publicat: 15 10. 2024, 12:49

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că „toată lumea a pierdut”, în contextul scandalului privind reabilitarea planșeului de la Piața Unirii. 

Premierul așteaptă „instanța să rezolve” situația.

Din punctul meu de vedere nu a câștigat nimeni. Toată lumea a pierdut. Nu trebuia să se ajungă la acest lucru. În acest moment, lucrurile sunt în instanță. Am înțeles că Daniel Băluță a retras tot ce a fost acolo. Nu este atributul meu să știu cine trebuie să emită autorizații, declară premierul.

Ciolacu subliniază că afirmațiile lui Nicușor Dan privind fondurile de care ar vrea „să beneficieze” Daniel Băluță, sunt „o minciună care a depășit imaginația cuiva”.

Nu întâmplă nimic cu niciun ban. A fost o minciună care a depășit imaginația cuiva, că acei bani s-au livrat, se fură… Banii se dau când încep lucrările. Nu a început nicio lucrare. Banii sunt alocați pe credite-angajament. Așa funcționează o administrație, explică Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului consideră că „este regretabil, mai ales că vorbim de Capitala României, dar s-a intrat pe un făgaș normal”. Șeful PSD declară că i-a spus primarului Sectorului 4, social-democratul Daniel Băluță, că „nu este permis ce se întâmplă acolo”.

Am vorbit cu domnul Băluță și i-am spus că nu este permis ce se întâmplă, nici de-o parte, nici de partea primarului general, nici ce se întâmplă în spațiu public. Eu am înțeles totuși că domnul Băluță, cu o zi înainte, a prezentat ce se va face.

Din punctul meu de vedere și după cum am văzut expertizele și faptul că acum 2 ani domnul primar general spunea că e o urgență acel pasaj. Între timp nu mai e o urgență. Deja mi se pare că intrăm într-o zonă mult prea neserioasă, declară Marcel Ciolacu.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a decis luni seara retragerea tuturor echipelor care lucrau la consolidarea planșeului peste râul Dâmbovița.

CITEȘTE ȘI: