Marcel Ciolacu, despre TAROM: Nimeni nu are dreptul să recurgă la artificii și să pună oamenii pe drumuri / O mare GREȘEALĂ față de client

Publicat: 10 07. 2024, 15:36

This browser does not support the video element.

„Nimeni nu are dreptul să recurgă la artificii și să pună, astfel, oamenii pe drumuri sau să doarmă în aeroport”, spune premierul Marcel Ciolacu despre decizia companiei Tarom de a anula mai multe zboruri.

Premierul Ciolacu numește acțiunea piloților Tarom drept „o mare greșeală față de client”.

E dreptul fiecăruia să facă grevă, dar anunțată. Nu are nimeni dreptul să recurgă la astfel de artificii, încât să pună oamenii pe drumuri sau să doarmă în aeroport. A fost o scăpare și sper că cei care s-au implicat în acest lucru să-și fi dat seama în acest moment că nu este abordarea corectă într-un stat dezvoltat și democratic, spune prim-ministrul.

În ceea ce privește salariile piloților, premierul Ciolacu spune că trebuie abordat ministrul Sorin Grindeanu, dar, mai ales, Consiliul de Administrație al companiei.

E, în primul rând, domnul Grindeanu din funcția de ministru. Dar, cei mai îndreptățiți sunt membrii CA-ului, pentru că ei conduc societatea, că nu s-a găsit un dialog și s-a recurs la acest sistem, această crăpătură în contractul colectiv de muncă, mai spune premieurl Ciolacu.

Reamintim că zeci de curse TAROM au fost anulate, luni, din cauza „indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului”.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni seară că decizia piloţilor de a se declara inapţi cu scurt timp înaintea zborurilor este o „împingere la maxim a acestei situaţii” şi a cerut rezolvarea acesteia cât mai curând posibil.

De asemenea, ministrul a confirmat că personalul de bord a solicitat o majorare salarială de 40%.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, la deschiderea depozitului automatizat PepsiCo: Mi-aş dori să-mi spuneţi secretul creşterii de PROFIT peste 2000%