Marcel Ciolacu, după consultările cu mediul de afaceri: ,,NU luăm în calcul majorarea taxelor. Mergem mai departe cu digitalizarea ANAF”

Publicat: 26 08. 2024, 18:38

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în urma consultărilor de luni de la Guvern cu mediul de afaceri, unde a fost prezent și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș că: ,,Nu luăm în calcul majorarea taxelor. Mergem mai departe cu digitalizarea ANAF, creșterea încasărilor bugetare și reforma cheltuielilor publice”.

Guvernul a propus Comisiei Europene o reducerea graduală a deficitului bugetar în următorii șapte ani și susținerea proiectelor mari de investiții pe care România le va derula în 2025 și 2026.

Am solicitat acest nou acord Comisiei Europene pentru ca România să nu intre într-o scară abruptă a deficitului. Este nevoie să continuăm investițiile, să susținem zona industrială și producția românească. Nu luăm în calcul majorarea taxelor. Mergem mai departe cu digitalizarea ANAF, creșterea încasărilor bugetare și reforma cheltuielilor publice, a precizat prim-ministrul la întâlnirea de la Palatul Victoria.

Șeful Executivului a subliniat că începând de anul viitor vor avea loc consultări cu mediul de afaceri privind reforma fiscală: ”Nu vom lua nicio decizie cu privire la reforma fiscală fără consultarea mediului de afaceri și fără a oferi antreprenorilor un orizont de timp suficient până la punerea în aplicare a unor noi măsuri”.

La consultările de astăzi, de la Palatul Victoria, reprezentanții Executivului și cei ai mediului de afaceri au mai discutat despre implementarea E-Factura, E-TVA, E-Transport, a Sistemului de Garanție-Returnare, pregătirea punerii în aplicare a salariului minim european, precum și alte aspecte ce țin de sectorul turism.

Din partea Guvernului, la consultări au participat, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul Economiei, Radu Oprea, ministrul Muncii, Simona-Bucura Oprescu, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Mediului, Mircea Fechet, și șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

 

CITEȘTE ȘI:

Marcel Boloș, chemat din nou la Guvern. Ministrul Finanțelor trebuie să prezinte un plan de măsuri la începutul lunii septembrie

Ministrul MUNCII, despre PENSIILE care nu cresc/700 000 de PENSIONARI cu aceleași pensii și 90 000 care vor primi mai mult, după RECALCULARE