Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu liderii sectorului bancar: ,,Acest Guvern CONTINUĂ, fără rezerve, să susțină în mod prioritar investițiile publice”

Publicat: 03/09/2024, 17:48
Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit marți la Guvern cu liderii sectorului bancar și au discutat despre ,,necesitatea unei coordonări mai eficiente între stat și mediul privat pentru a susține marile investiții în zone-cheie pentru dezvoltarea economică a României”. 
Potrivit unui comunicat al Executivului, Premierul Marcel Ciolacu a evidențiat importanța sistemului bancar pentru volumul mare de investiții și de reforme aflate în derulare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență și care au nevoie de cofinanțări.
România are nevoie de infuzie de capital pentru a duce la bun sfârșit ceea ce am început. Reforma administrativă și cea bugetară pe care noi le-am demarat sunt absolut necesare, indiferent ce guvern va veni și după alegeri. Din punctul acesta de vedere putem spune că anul 2025 va avea un start bun, ținând cont de reducerile de posturi operate deja administrație, pașii făcuți în direcția digitalizării și reformarea sistemului de pensii, iar reforma fiscală va atrage automat și reforma întregului sistem bugetar”, a declarat șeful Executivului, evocând în acest context și negocierile pe care le-a avut cu reprezentanții Comisiei Europene privind evoluția deficitului bugetar.
Premierul Marcel Ciolacu a pus accent, totodată, pe nevoia de infuzie de capital a sectorului agricol, pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice, dar și pe oportunitățile pe care le pot deschide susținerea unor sectoare economice precum industria de materiale de construcție, industria de îngrășăminte pentru agricultură și industria de apărare.
Le-am spus celor mai importanți bancheri că acest Guvern continuă, fără rezerve, să susțină în mod prioritar investițiile publice, iar 80% din deficitul bugetar pe primele 8 luni din 2024 este generat de investiții. Aceasta este calea corectă de dezvoltare economică a unei țări, așa cum au făcut toate statele europene importante când s-au aflat în postura de azi a României! , a notat premierul.
Marcel Ciolacu a mai transmis că: ,,Agricultura și industria alimentară, materialele de construcții, energia, transporturile sau petrochimia sunt domeniile prioritare unde Guvernul Românei are în derulare scheme de stat și programe masive de sprijin. M-am bucurat să văd că industria bancară este receptivă și pregătită să susțină dezvoltarea acestor domenii vitale pentru viitorul țării. De aceea, am stabilit ca dialogul cu liderii domeniului bancar să devină unul periodic, pentru a putea urmări progresul soluțiilor stabilite astăzi. Ne este clar că avem un interes comun: o Românie mai puternică economic, cu afaceri în creștere și cu firme tot mai prospere!”
Reprezentanții băncilor din România prezenți la discuții au apreciat la rândul lor capacitatea pe care Guvernul a dovedit-o de a reacționa rapid în diferite contexte, precum și deschiderea pe care premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat-o de a continua această serie de consultări cu mediul bancare, pentru a găsi împreună soluțiile cele mai bune de a calibra resursele financiare și de a le cheltui corect și eficient în același timp.
La întrevedere au participat, de asemenea, viceprim-ministrul Marian Neacșu, ministrul finanțelor, Marcel Boloș, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, și ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Radu Oprea.
CITEȘTE ȘI:

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un american, surprins de viața din România: „Frate, am învățat că SUA sunt doar o...
Meteorologii Accuweather anunță primele ninsori în România. Orașul în care va cădea prima zăpadă
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de...
Lecția pe care România și NATO trebuie să o învețe din experiența Ucrainei. Expert: „Asta...
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Ce prevede doctrina nucleară a Rusiei și de ce vrea Putin să o schimbe după...
Motivul bizar pentru care s-a îngrășat Betty Salam. A apărut cu 20kg în plus la...
Una dintre cele mai bune gimnaste, însărcinată pentru prima dată! Și-a etalat burtica pe internet
O delicatesă în bucătăria asiatică este cultivată la Buzău. Fructul are un strat de ceară...
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă...
Pisica Vasi ar fi fost găsită! Oana Zăvoranu intervine, și ea, în cazul mascotei aeroportului...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce se întâmplă dacă nu plătești amenda de parcare? În cât timp se prescrie sancțiunea
Ucraina: Eşecul arestării lui Putin în Mongolia, o „lovitură grea” dată Dreptului
Fructul pe care să NU-L mănânci dacă iei medicamente!
Adio, frontiere! Ungurii devin frații românilor: E interes naţional
Ce trebuie să pui în apă când fierbi ouă. Se vor curăța foarte rapid
Motivul pentru care Adrian Minune a fost dat jos de pe scenă în timpul unui...
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
Monica Pop a făcut destăinuiri despre cum o joacă era să se sfârșească tragic în...
Motivul pentru care Vlad Pascu a fost transferat la o clinică medicală: ”Îmi doresc este...
BANCUL ZILEI. Gheorghe: - Socru-meu și-o făcut operație de schimbare de sex!
Cum vrea un start-up să vândă lumină solară noaptea?