Prima pagină » Știri politice » Marcel Ciolacu, după o întâlnire cu Dan Șucu, promite deschiderea Guvernului către consultări cu mediul de afaceri: „Nu vor exista CREȘTERI de TAXE!”

Marcel Ciolacu, după o întâlnire cu Dan Șucu, promite deschiderea Guvernului către consultări cu mediul de afaceri: „Nu vor exista CREȘTERI de TAXE!”

Marcel Ciolacu, după o întâlnire cu Dan Șucu, promite deschiderea Guvernului către consultări cu mediul de afaceri: „Nu vor exista CREȘTERI de TAXE!”

Într-o întâlnire recentă cu premierul Marcel Ciolacu, președintele Confederației Concordia, Dan Șucu, a subliniat deschiderea Guvernului către consultări reale cu mediul de afaceri.

Șucu a apreciat abordarea premierului, subliniind că este pentru prima dată când un politician de rang înalt se angajează într-un dialog autentic cu antreprenorii.

În cadrul discuțiilor, s-a afirmat că nu vor exista creșteri de taxe în acest an sau în 2025, Guvernul concentrându-se pe reducerea cheltuielilor bugetare pentru a controla deficitul și susținerea proiectelor mari de investiții derulate între 2025 și 2026.

Premierul promite că se va consulta cu mediul de afaceri

Președintele Confederației Concordia, omul de afaceri Dan Șucu, s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu la guvern.  Premierul a promis că nu vor exista creșteri fiscale  nici anul acesta, nici anul viitor. Adevăratul plan al Guvernului este reducerea cheltuielilor bugetare pentru a diminu deficitul bugetar. Premierul a mai făgăduit că nu vor mai exista decizii luate de către guvernanți fără a consulta mediul de afaceri.

„Nu vom lua nicio decizie cu privire la reforma fiscală fără consultarea mediului de afaceri și fără a oferi antreprenorilor un orizont de timp suficient până la punerea în aplicare a unor noi măsuri”, a spus premierul, potrivit Știri pe Surse.

Dan Șucu, asigurat de Marcel Ciolacu că nu vor exista creșteri de taxe

Dan Șucu  discutat timp de două ore cu premierul despre planurile fiscale:

„Astăzi am avut o discuție de 2 ore cu domnul prim-ministru și cu echipa dânsului. Noi, în Concordia, suntem 17 industrii, fiecare cu problemele specifice și din punctul nostru de vedere am văzut că suntem ascultați și că suntem luați în seamă, ceea ce este un mare pas înainte. De 30 de ani solicităm lucrul acesta și abia acum începe să se întâmple”, a spus Dan Șucu.

„În ceea ce privește partea fiscală, da, se vorbește despre faptul că nu vor crește taxele nici anul acesta, nici anul viitor. Sperăm din toată inima ca promisiunile să fie respectate”, adaugă omul de afaceri.

Digitalizarea, un mare pas spre progres

Preşedintele Concordia a discutat și despre procesul de digitalizare ce ar reprezenta un beneficiu, presupunând măsuri precum e-Factura.

„Industriile pe care noi le reprezentăm nu au această problemă în mod special, nu avem neapărat în industriile noastre probleme de e-facturare, de cash. Pentru noi, digitalizarea este un beneficiu pentru societate pentru că ea va conduce într-un final la eliminarea a tot ce înseamnă partea de evaziune fiscală”, a declarat Şucu.

Marcel Ciolacu a promis că va continua digitalizarea ANAF, creșterea încasărilor bugetare și reforma cheltuielilor publice.

Planul lui Marcel Ciolacu privind reducerea deficitului bugetar

Director executiv al Confederaţiei Patronale Concordia, Radu Burnete, a dezvăluit presei că s-a discutat și despre planul guvernului pe 7 ani de reducerea deficitului prin reducerea cheltuielilor bugetare.  Guvernul Ciolacu urmează să-l negocieze cu Comisia Europeană.

„Ceea ce ne-a spus premierul este următorul lucru, că într-adevăr nu vor exista creşteri de taxe, că negociază cu Comisia Europeană, aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, ca deficitul bugetar să fie redus într-un plan de şapte ani de zile, şi că după alegeri vom discuta cum arată acest plan. (…) Vă repet ce ne-a spus în privinţa tuturor taxelor, că nu planifică creşteri de taxe anul acesta. Astea sunt şi îngrijorările noastre când ne uităm la buget şi la execuţia bugetară”, a declarat Burnete, susținător al scăderii pragului de impozitare la microîntreprinderi.

„La microîntreprinderi ştiţi bine că acolo e obligaţie pe care România şi-a asumat-o prin PNRR. Comisia insistă să ne respectăm obligaţiile, noi am spus de la bun început că o astfel de reducere a pragului sau astfel de măsuri trebuie făcute cu un orizont larg de timp, nu peste noapte”, a declarat Burnete.

Citește și: Marcel Ciolacu, după consultările cu mediul de afaceri: ,,NU luăm în calcul majorarea taxelor. Mergem mai departe cu digitalizarea ANAF”

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și