Marcel Ciolacu: Guvernarea viitoare va fi tot PSD-PNL / S-a terminat epoca în care schimbam premierii anual

Publicat: 26 09. 2024, 23:01
Actualizat: 26 09. 2024, 23:19

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat joi seară, la Realitatea TV, necesitatea menținerii unei guvernări stabile și coerente între PSD și PNL, chiar și în contextul campaniei electorale. Liderul PSD consideră că, după alegeri, PSD și PNL vor forma din nou Guvernul României.

Șeful PSD a afirmat că, deși există tensiuni obișnuite între partide în perioada premergătoare alegerilor, rolul său principal este de a asigura buna funcționare a guvernului, nu de a se implica în conflict politic.

Job-ul meu principal este de prim-ministru. Prioritatea mea este buna guvernare. Eu cred că România are nevoie în continuare, chiar dacă suntem într-o perioadă de campanie electorală, de stabilitate și de coerență guvernamentală (…) Azi am avut mai multe întâlniri și am fost însoțit de miniștri de la ambele partide. Eu cred că putem mai mult. Eu cred că trebuie să ieșim din această logică, a afirmat Ciolacu.

Premierul a subliniat că în ultimii 30 de ani, politica românească a fost marcată de scandaluri și conflicte între marile partide, o abordare care nu a adus beneficii românilor.

Liderii politici au considerat că își pot mobiliza electoratele prin ură și prin scandaluri între cele două partide mari. La ce a dus acest lucru timp de 30 de ani? Ce au câștigat românii din această abordare a liderilor de partid?

Ciolacu: Guvernarea viitoare va fi tot PSD-PNL

Marcel Ciolacu a făcut referire la recentul vot al românilor din 9 iunie, exprimându-și convingerea că aceștia își doresc continuitate în actul politic.

„Eu am un vot, în iunie, unde românii s-au exprimat pe o listă comună PSD-PNL, ca o încredere de 50%. Trebuie să țin cont de votul românilor. În funcție de ce procent o să ne atribuie românii, prin vot se vor face majorități”, a explicat Ciolacu, evidențiind că, în opinia sa, „guvernarea viitoare va fi tot PSD-PNL”.

Liderul PSD: S-a terminat epoca în care schimbăm anual premierii

Legat de provocările cu care se confruntă România, premierul a afirmat: „Avem cele mai mari provocări din ultimii 30 de ani, după Revoluție”, pledând pentru o abordare mai responsabilă și unită a politicii românești.

În acest context, Marcel Ciolacu a adăugat că „s-a terminat epoca în care schimbăm primii miniștri anual”.

FOTO: Captură RealitateaTV

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, întrebat despre recuperarea prejudiciilor: ANAF are o provocare acum, are de recuperat 300.000 de euro