Marcel Ciolacu îi cere ministrului Rafila să se implice să facă LEGEA MEDICULUI / „Ca și parlamentar, o să votez în funcție de cum este corpul legii”

Publicat: 13 09. 2024, 12:02
Actualizat: 13 09. 2024, 13:06

This browser does not support the video element.

Marcel Ciolacu îi cere ministrului Sănătății să se implice „să facă legea” medicului. Afirmația vine în contextul protestului medicilor din ambulator, din Piața Victoriei. 

Să o facă, Parlamentul României. Să se implice ministrul Sănătății, să facă legea, răspunde premierul unei întrebări pe acest subiect.

Întrebat dacă ar fi necesară o astfel de lege, Ciolacu spune că fiecare categorie socio-profesională are acest drept.

Dacă dânșii o solicită. Fiecare categorie socio-profesională are acest drept. Haideți să vedem care sunt propunerile.

Premierul declară că va vota o astfel de lege, în funcție de prevederile acesteia, și punctează că nu trebuie să treacă prin Executiv.

Ca și parlamentar, o să votez în funcție de cum este corpul legii. Nu am nicio reținere. Nu trebuie trecută prin guvern, încheie Ciolacu.

Medicii din ambulatoriile de specialitate au organizat, vineri, la un protest în Piața Victoriei, „pentru apărarea demnității corpului medical”, conform unui comunicat al Asociației Profesionale a Medicilor de Ambulator (APMA).

În ultimii ani, imaginea medicilor a fost grav afectată de anumite incidente mediatizate care au umbrit prestigiul acestei profesii. Este important să recunoaștem că, în ciuda câtorva cazuri izolate de abateri, majoritatea medicilor își îndeplinesc cu onoare si profesionalism atribuțiile, cu sacrificii personale enorme, se arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI: