Marcel Ciolacu îl „taxează” pe BOLOȘ. „Copiii spun lucruri trăsnite, câteodată şi ministrul Finanţelor spune lucruri trăsnite”

Publicat: 07 08. 2024, 16:32

This browser does not support the video element.

„Câteodată şi ministrul Finanţelor spune lucruri trăsnite”, afirmă premierul Marcel Ciolacu despre șeful de la Finanțe. Comentariul premierului a venit în răspunsul unei întrebări referitoare la propunerile lui Marcel Boloș pentru mbunătăţirea colectării la buget.

Premierul Ciolacu a fost întrebat, miercuri, ce părere are despre propunerea ca firmele care au datorii la bugetul de stat să poată face plăţi în numerar, care să fie plafonate.

În ceea ce priveşte plafoanele, nu ştiu dacă mai e acea emisiune celebră, cu copiii spun lucruri trăsnite, câteodată şi ministrul Finanţelor spune lucruri trăsnite, a răspuns Ciolacu.

Șeful Executivului a spus că în mandatul său există „transparență”, care creează şi „breaking news-uri”. Ciolacu a comunicat că toate deciziile se vor lua după discuții cu mediul de afaceri și în interiorul Coaliției.

Până acum, marea problemă a oricărui Guvern, din punctul meu de vedere, a fost că nu exista transparenţă. În acest moment există transparenţă. Normal că această transparenţă creează şi breaking news-uri pentru că ce trec anumiţi funcţionari, cum consideră un anumit ministru, pune aceste acte normative în transparenţă.

 

Eu am anunţat în şedinţa de Guvern nu va mai trece nimic prin şedinţa de Guvern până nu închide toate discuţiile cu mediul de afaceri şi cu cei implicaţi. Pe urmă urmează să discutăm în coaliţie şi apoi să luăm decizia în Guvern. Mi se pare un lucru cât se poate de corect, a declarat prim-ministrul.

Reamintim că ministrul Finanțelor a trasnmis că datornicii la bugetul de stat ar putea avea limitări în tranzacţiile pe care le fac.

Poţi să faci plăţi, în numerar, dar până în limita a 5.000 de lei pentru marii contribuabili, 2.500 pentru contribuabilii mijlocii şi 1.000 de lei pentru contribuabilii mici, dar acea limită pe care o ai este doar e perioada în care au poprirea. Dacă ţi-ai plătit impozitele şi taxele, şi se ridică această limită şi poţi să facă în continuare plăţile în numerar, fără niciun fel de problemă, a declarat Marcel Boloş, săptămâna trecută, la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: