Marcel Ciolacu, înaintea Consiliului JAI: Sunt în contact cu cancelarul NEHAMMER / „România va adera anul acesta terestru”

Publicat: 09 10. 2024, 20:20
Actualizat: 09 10. 2024, 20:21

This browser does not support the video element.

Înaintea Consiliului Justiție și Afaceri Interne, care începe joi, la Bruxelles, premierul Marcel Ciolacu transmite că este „într-un contact cu cancelarul austriac Karl Nehammer”. 

Joi, miniștrii din statele membre vor face un bilanț al stării generale a spațiului Schengen. Comisia va prezenta Barometrul Schengen, un raport bianual care analizează evoluțiile, amenințările emergente și evoluțiile pentru spațiul Schengen.

De asemenea, președinția Consiliului UE va prezenta stadiul actual al aplicării integrale a acquis-ului Schengen în Bulgaria și România.

Nu este un vot, (n.r. joi) pentru că, știți la fel de mine ca și mine, că de-abia s-au terminat alegerile din Austria și era foarte puțin probabil că Austria își va schimba părerea după numai câteva zile de la alegeri.

Sunt într-un contact cu cancelarul Nehammer. Să vedem ce ce majoritate se creează în Austria, declară premierul Ciolacu.

Șeful Executivului subliniază că „România va adera anul acesta la Schengen pe cale terestră”. Următorul Consiliu este programat pe 12 decembrie.

CITEȘTE ȘI: