Marcel Ciolacu: „Inflația a scăzut la 5,1% în luna mai, cea mai mare scădere din UE” / Premierul spune că plafonarea prețurilor funcționează

Publicat: 12 06. 2024, 12:05
Actualizat: 12 06. 2024, 12:06
Marcel Ciolacu, Facebook

Premierul Marcel Ciolacu (PSD) laudă măsurile de plafonare a prețurilor la energie și gaze luate de coaliția de guvernare. 

El adaugă că România a înregistrat cea mai bună performanță în revenirea economică post-pandemică la nivelul Uniunii Europene.

Ciolacu: inflația s-a diminuat

„Măsurile luate de PSD la guvernare, de plafonare a prețurilor la energie și gaze, respectiv a adaosurilor comerciale la alimente de bază, au fost cele mai eficiente soluții în sprijinul românilor”, scrie premierul pe Facebook.

Ciolacu mai spune că inflația s-a diminuat, România atingâng un record la nivelul Uniunii Europene:

„Inflația a scăzut în luna mai la aproape 5%, adică atât cât prognoza BNR că va ajunge abia la finalul acestui an! Am reușit să reducem inflația de la vârful de aproape 17% din noiembrie 2022 cu aproape 12 puncte procentuale – cea mai accentuată scădere din întreaga Uniune Europeană!”.

Premierul adaugă că nu va ezita să ia în continuare decizii care să protejeze nivelul de trai al populației:

„Vrem să menținem puterea de cumpărare a românilor și să susținem avansul produselor românești pe piață: acesta cred că este singurul “tandem” care contează atât în acest an, cât și în viitor!”. 

Citește și: Marcel Ciolacu, ÎNTREBAT dacă vor fi mărite taxele și impozitele: ,,Sub nicio formă nu se va mări TVA-ul la alimente și medicamente”