Marcel Ciolacu, întâlnire cu Donald Tusk / „România şi Polonia sunt ferm angajate în a condamna atacul ilegal al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei”

Publicat: 07 03. 2024, 14:53

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu l-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe omologul său polonez Donald Tusk. Cei doi oficiali au condamnat atacul ilegal al Federaţiei Ruse împotriva Ucraine, după ce Rusia a lansat un atac la Odesa în timpul vizitei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi a premierului grec Kyriakos Mitsotakis, din sudul Ucrainei.

Premierul Ciolacu a transmis că a avut o întâlnire foarte bună cu prim-ministrul Poloniei, în care au reafirmat sprijinul pentru Republica Moldova.

O întâlnire foarte bună cu premierul Poloniei, Donald Tusk, în cadrul căreia am discutat despre obiectivele noastre comune şi nevoia de a sprijini şi proteja fermierii din ţările noastre. România şi Polonia sunt ferm angajate în a sprijini Republica Moldova şi a condamna atacul ilegal al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

De asemenea, Ciolacu a transmis că România și Polonia„ împărtășesc interese și obiective comune în a face față provocărilor de astăzi și trebuie să aibă o voce puternică în protejarea fermierilor europeni, precum și în continuarea sprijinirii Ucrainei”.


El a adăugat că a stabilit împreună cu Donald Tusk „că vom intensifica cooperarea pentru a creşte influenţa noastră comună la nivel european şi internaţional în vederea protejării intereselor legitime ale ţarilor noastre”.

CITEȘTE ȘI: