Marcel Ciolacu, întâlniri luni la GUVERN despre TAROM și testele antidrog: ,,Trebuie găsite soluţii ca să nu abandonăm lupta împotriva drogurilor”

Publicat: 08 07. 2024, 12:37
Actualizat: 08 07. 2024, 12:42

This browser does not support the video element.

Premierul Ciolacu a anunţat luni, la sediul partidului, că va avea discuţii cu miniştrii, în privinţa modificărilor legale referitoare la şoferii care consumă droguri, pentru a lua o decizie în şedinţa de Guvern de joi. 

 

Astăzi, din acest moment merg la Guvern şi am întâlnire cu ministrul Transporturilor, discutăm şi despre Valea Olltului şi despre Tarom, am cu ministrul Finanţelor, cu domnul Boloş, am întâlnire cu domnul vicepremier şi ministru de Interne, cu ministrul Energiei şi cu ministrul Fondurilor Europene. Discutăm toate problemele şi vedem ce punct trebuie să modificăm joi, în şedinţa de guvern, cu aplicarea legii, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a ținut să precizeze că vor fi luate măsuri și pentru rezolvarea situației în care testarea anti-drog a șoferilor este încă nelămurită.

Totuşi, trebuie găsite soluţii ca să nu abandonăm lupta împotriva drogurilor, categoric, dar nici să facem o nedreptate prin această luptă, unor oameni nevinovaţi. Categoric, răspunsul trebuie să fie între 48 de ore şi 72 de ore, de la INML. Până acum se făcea imediat dosar, în urma testului făcut. Toate aceste lucruri se vor lămuri joi, a mai spus premierul.

 

Marcel Ciolacu a mai precizat că în privinţa achiziţiilor pentru realizarea acestor teste într-un timp rezonabil nu este vorba de un efort financiar. ”E o sumă simbolică pentru Guvernul României, una sau două milioane de euro, o să vorbesc cu domnul Boloş”, a precizat şeful Executivului.

 

CITEȘTE ȘI:

Premierul Ciolacu susține înăsprirea pedepselor pentru şoferii care urcă DROGAȚI la volan: ,,Nu e o catastrofă să rămâi fără permis pentru 2 zile”