Marcel Ciolacu, întrebat ce NOTĂ și-ar da ca premier: O să vedem la vot / ,,Am reușit în această Coaliție să ținem Guvernul departe de scandaluri”

Publicat: 12 07. 2024, 18:00
Actualizat: 12 07. 2024, 18:31

This browser does not support the video element.

,Am reușit în această Coaliție de Guvernare vreau să fiu foarte clar, am reuşit, cu respect, ţinând Guvernul cumva deoparte de campaniile electorale, de scandaluri, nu am auzit de acte de corupţie, în Guvern”. Este afirmația premierului Ciolacu, după reuniunea Consiliului Național al PSD.

Marcel Ciolacu a fost întrebat de reporterul Gândul cum comentează afirmațiile președintelui Klaus Iohannis de la Washington, în care spunea că ,,cred că va exista suficientă înţelepciune pentru a păstra coaliţia guvernamentală în funcţiune” și despre ce notă și-ar da la mai bine de 1 an de când a preluat fotoliul de premier.

O să vedem românii ce notă îmi dau la vot. Avem alegeri generale pe 1 decembrie și eu reprezint Partidul Social Democrat. Nu a fost un mandat ușor. A fost un mandat complicat cu foarte multe provocări. Am reușit în această Coaliție de Guvernare vreau să fiu foarte clar, am reuşit, cu respect, ţinând Guvernul cumva deoparte de campaniile electorale, de scandaluri, nu am auzit de acte de corupţie, în Guvern.

Am menţinut un echilibru macroeconomic, o scădere a inflaţiei, un dialog foarte bun cu Comisia, cu foarte multe realizări în zona externă. Nu a fost o perioadă foarte uşoară. Normal că se poate şi mai bine, şi românii îşi doresc mai bine. Eu zic că această coaliţie a făcut faţă. Nu ştiu, contondenţi, începe campania electorală”, a spus preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a mai declarat că: ”am făcut o regulă cu domnul preşedinte al PNL, miniştrii să nu atace celălalt partid. E o regulă de bun simţ”.

Președintele PSD a reamintit de guvernul coaliției PNL-USR și de felul în care funcționa actul guvernamental atunci.

Vă aduc aminte cum se guverna cu USR şi PNL, după o lună de zile? Vă aduc aminte că miniştrii se trăgeau în fes? Câte tâmpenii s-au făcut în 8 luni de zile de guvernare PNL-USR şi de abordarea respectivă. Eu cred că românii sesizează o schimbare de abordare, a mai spus Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI: