Marcel Ciolacu, întrebat dacă își va anunța candidatura la alegerile prezidențiale după 9 IUNIE: „Am slujba de premier până la alegerile generale”

Publicat: 02 06. 2024, 22:49
Actualizat: 02 06. 2024, 22:56

This browser does not support the video element.

Marcel Ciolacu a vorbit la o emisiune de pe Prima News despre posibilitatea candidaturii la alegerile prezidențiale din septembrie 2024. 

Premierul a răspuns că se va stabili această decizie în partidul său după alegerile locale și alegerile europarlamentare de pe 9 iunie.

„Nu știu, haide să vedem după data de 9. Mă întâlnesc cu colegii mei pe data de 10, 11, 12. Stabilim să avem o discuție în interiorul partidului. Facem o analiză a alegerilor. Să vedem rezultatele dacă sunt cele așteptate. Și avem discuții în coaliție”.

Premierul speră la o alianță politică și la un candidat comun al PSD și PNL

Premierul susține că pune în prim plan alianța electorală dintre PSD și PNL.

„Noi avem o alianță electorală. Să vedem dacă se impune sau nu o alianță politică cu PNL”, declară premierul. „Dacă suntem niște parteneri corecți…..”. 

Ciolacu mai spune că prioritatea sa este mandatul actual de prim-ministru.

„Încă eu am slujba de prim-ministru. Eu sunt prim-ministru al României. Acest mandat este până la alegerile generale din 2024”. 

Premierul a spus că nu va modifica data alegerilor prezidențiale.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre intenția lui Mircea Geoană de a candida la PREZIDENȚIALE: „Sunt ferm convins că va candida”