Marcel Ciolacu, întrebat despre CREȘTEREA alocațiilor: ,,Din punctul meu de vedere, nu trebuie să focusăm totul pe alocații”

Publicat: 03 06. 2024, 18:26

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat de jurnaliști la semnarea Memorandumului pentru crearea Centurii Verzi București-Ilfov în timp ce vorbea despre întâlnirea cu copiii de la Guvern dacă are în plan majorarea alocațiilor. Șeful guvernului a declarat că ,,trebuie să dezvoltăm creșe, grădinițe, after school-uri. În momentul acela nu mai este această eternă discuție pentru alocații, serviciile publice”.

Știți că s-au crescut. În primul rând e important că le creștem odată cu inflația și menținem acest ritm. Din punctul meu de vedere, nu trebuie să focusăm totul pe alocații, e un instrument, e un instrument corect, un instrument care se regăsește și în alte țări europene. Noi trebuie să dezvoltăm creșe, grădinițe, after school-uri. În momentul acela nu mai este această eternă discuție pentru alocații, serviciile publice, a declarat Marcel Ciolacu.

Șeful Guvernului a reamintit că: ,,pentru că prin PNRR și nu numai avem și din fonduri de la buget, prin CNI și prin Ministerul Dezvoltării. În acest moment avem vreo 100 de de creșe, s-au pornit, ce este prin PNRR, nu mai vorbim de școli.”