Marcel Ciolacu dezvăluie cea mai mare FRUSTRARE în calitate de premier: În primele șase luni ești un fel de pompier de serviciu

Publicat: 27 08. 2024, 22:26
Actualizat: 27 08. 2024, 23:37

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, în cadrul emisiunii „În Opoziție cu Denise Rifai”, că cele mai mari frustrări pe care le întâmpină în funcția de prim-ministru sunt legate de întârzierile în reacții și procedurile birocratice. El a precizat că, în primele șase luni de mandat, un premier se confruntă adesea cu decizii amânate de predecesori și probleme urgente, descriindu-se ca „un fel de pompier de serviciu” în această perioadă.

Întrebat de moderator despre provocările pe care le întâmpină în această funcție, Marcel Ciolacu a precizat că întârzierile în reacții și procedurile birocratice reprezintă principalele sale nemulțumiri.

Reacții. Reacția întârziată, procedurile, exact ca în mediul privat, birocrația.

Când ajungi în funcția de premier, este normal să existe anumite decizii pe care fostul premier le-a amânat. În primele șase luni ești un fel de pompier de serviciu, pentru că apar amânările și problemele. Depinde și de ce premier a fost înaintea ta, a spus șeful Executivului.

Premierul a menționat că, deși birocrația este un obstacol major, este esențial să se acționeze rapid pentru a gestiona eficient situațiile de criză și a menține stabilitatea.

După ce vezi tot tabloul, ieși din acea defensivă și îți dorești o viteză de reacție mult mai rapidă. Cum nu poți câștiga timp, trebuie să astupi acest gol prin decizii rapide, mai ales în dinamica actuală, ținând cont de o criză de securitate, a adăugat Marcel Ciolacu la emisiunea În opozitie cu Denise Rifai.

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ: