Marcel Ciolacu l-a CHEMAT la Guvern pe ministrul Finanțelor. Sunt discuții despre reducerea cheltuielilor

Publicat: 12 08. 2024, 10:23
Actualizat: 12 08. 2024, 10:26

Premierul Marcel Ciolacu l-a chemat la Guvern luni dimineață pe ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, pentru a discuta despre reducerea cheltuielor, dar și despre planul de măsuri care trebuie prezentat în Coaliție până în luna septembrie și până pe 15 octombrie la Bruxelles. Vorbim până în prezent despre un plan de reducere a cheltuielilor cu 5 miliarde de euro.

Marcel Boloș le-a declarat jurnaliștilor că este vorba despre un plan care trebuie prezentat la Comisia Europeană la jumătatea lunii octombrie pentru reducerea deficitului pe 7 ani.

Discutăm de evoluția PIB în următorii 7 ani, de rata de creștere economică, sau creștere economică reală pentru următorii 7 ani, și sunt o serie de indicatori specifici, macroeconomici, care se au în vedere, și desigur, prognozele de venituri și de cheltuieli care să asigure Comisia, și deopotrivă România, pentru ca ajustarea să aibă loc pe cei 7 ani care sunt puși în discuție, a declarat Boloș.

În curs de actualizare!

 

CITEȘTE ȘI:

PLANUL lui Marcel Boloș, pentru a economisi 5 miliarde de lei la bugetul de stat: „Am sarcină din partea Coaliției până la 1 septembrie”

Marcel Ciolacu îl „taxează” pe BOLOȘ. „Copiii spun lucruri trăsnite, câteodată şi ministrul Finanţelor spune lucruri trăsnite”