Marcel Ciolacu, la Chișinău: Eu iubesc Republica Moldova din tot sufletul / „VIITORUL este în Uniunea Europeană, nu dependența față de Federația Rusă”

Publicat: 04 10. 2024, 12:38

This browser does not support the video element.

„Eu iubesc Republica Moldova din tot sufletul”, afirmă premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită oficială la Chișinăru. Într-o declarație comună cu omologul său m0ldovean, premierul Ciolacu declară că viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, nu dependența față de Rusia. 

Să le spunem oamenilor, să înțeleagă foarte clar, acest război hibrid extins asupra Republicii Moldova este o minciună și o dezinformare. Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, nu dependența față de Federația Rusă.

Securitatea Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, nu în dependența de Federația Rusă. Ăsta e adevărul și nu mă va opri nimeni să-l spun, declară premierul Ciolacu.

În susținerea afirmației sale, premierul Ciolacu amintește de provocările pe care România le-a trecut „mai ușor”, datorită apartenenței la Uniunea Europeană.

Ce provocări avem noi în România în această perioadă și cu seceta, și cu emoția războiului, și cu tranzitul de grâne.  Noi ne-am permis să le trecem mult mai ușor. Noi am avut și suportul Uniunii Europene pentru a face față acestor provocări. Același lucruri trebuie să aibă și Republica Moldova până când veți avea o integrare.

Premierul promite că România va fi alături de Republica Moldova pentru a depăși, la rândul său, provocările cu care se confruntă.

Eu iubesc Republica Moldova, o iubesc din tot sufletul și cred că e de datoria noastră să ne implicăm cât mai mult, să depășiți aceste provocări pe care le aveți și cu integrarea, declară Marcel Ciolacu, la conferința de presă comună cu premierul moldovean Dorin Recean.

CITEȘTE ȘI: