Marcel Ciolacu, la magistrala M6: ,,Stadiul lucrărilor este de aproximativ 14%. Din funcţia de premier, asigur finanţarea pentru această investiţie”

Publicat: 29 08. 2024, 13:20

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a mers, joi, să vadă stadiului lucrărilor la obiectivul de investiţii „Magistrala de metrou M6”, împreună cu ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, el afirmând că are o singură obligaţie din funcţia de premier, să asigure finanţarea pentru această investiţie.

 

Este evident că calea cea mai sigură pentru dezvoltarea economiei şi pentru a schimba odată pentru totdeauan traficul din Capitală nu poate să fie decât investiţiile, respective metroul. Indiferent câte măsuri am lua, câte poduri, pasarele, restricţi ide circulaţie am facem soluţia nu poate să fie cât metroul. Această legătură între Gara de Nord, până la Aeroportul Otopeni, implicit şi Băneasa, până la zona comercială din Băneasa, e împărţită în două loturi. Stadiul lucrărilor în acest moment, pe acest lot, este de aproximativ 14%, eu consider că am o singură obligaţie din funcţia de premier, să asigur finanţarea pentru această investiţie”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că ştie breaking news-urile cu deficite dar vor asigura în continuare, ca şi prioritate, toate investiţiile în toată infrastructura mare, şi vor negocia, pe urmă, la Bruxelles.

 

Toate ţările mari, Spania, Italia, Germania, Portugalia, au dezvoltat infrastructura având deficite mai mari, pe o perioadă limitată de timp. Acest lucru l-am discutat şi negociat şi cu preşedinta Comisiei Europene”, a explicat Ciolacu.

 

Marcel Ciolacu a precizat că doreşte să găsească celele mai bune soluţii în cee ace priveşte restricţionările din trafic, mai ales că pe 9 septembrie începe şcoala.

 

CITEȘTE ȘI:

Ciolacu spune că a DISCUTAT cu Ciucă despre comisarul european: Vorbesc cu ceilalţi lideri politici, încercăm să negociem cel mai bun portofoliu