Premierul Marcel Ciolacu a fost, duminică dimineață, la tabăra de sinistrați de la Slobozia Conachi. Premierul și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, au petrecut noaptea la Galați, unde, împreună cu autoritățile județene și locale, au căutat soluții pentru persoanele sinistrate.
Marcel Ciolacu a transmis condoleanțe familiilor îndurerate.
Nu avem o veste foarte bună. Încă sunt două persoane dispărute, de acum două nopți. Foarte important este faptul că după viitura venită, neașteptat și anunțat într-un termen scurt, cum se întâmplă de obicei, totuși nu au mai fost pierderi de vieți omenești.
Lucrurile, în ceea ce privește lupta cu apele, au fost sub control, a mai spus Ciolacu.
Domnul ministru al Mediului a venit cu întreaga echipă de specialiști de la Apele Române. Echipa va rămâne împreună cu cei de la Prefectură și cu președintele Consiliului Județean, ca să găsim cele mai bune soluții”, a transmis premierul Ciolacu.
Premierul caută soluții pentru viitor, ca astfel de situații să nu se repete.
Poate apelăm și la Universitatea de Construcții ca totuși să nu se mai întâmple asta în zonă, pentru că e a treia oară când se întâmplă acest lucru. Exista un proiect înainte cu un baraj. Vedem în ce stadiu este. Era într-un stadiu aproape 70% finalizat, dar cred că prioritară este refacerea infrastructurii, a completat Ciolacu.
Ciolacu speră ca de luni sau marți, după retragerea apelor, să se intervină rapid.
„Trebuie făcută curățenie, apoi intervenit în gospodăriile oamenilor. Toate lucrurile trebuie să meargă paralel”, a mai spus premierul
Premierul Marcel Ciolacu a ajuns la tabăra de sinistrați de la Slobozia Conachi, județul Galați, în jurul orei 9.00.
Ciolacu, împreună cu miniștrii Apărării, Internelor și Mediului, precum și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au mers de sâmbătă la Slobozia Conachi, localitate din Galați grav afectată de inundații. Aceștia au avut o celulă de criză la Consiliul Județan Galați, unde s-au luat mai multe decizii pentru a-i ajuta pe sinistrați.
Sâmbătă seară, Guvernul a transmis că au fost evacuate și mutate în siguranță 271 de persoane, autoritățile fiind în dialog cu alți 14 locuitori din Comuna Pechea pentru a-i convinge să meargă într-o zonă de siguranță.
Pentru cazarea populației evacuate au fost deja amenajate 30 de locuințe modulare din cele 50 din primul lot trimis deja către zonele afectate, fiecare având capacitatea să găzduiască patru persoane. Prim-ministrul a cerut suplimentarea cu încă 200 de locuințe modulare, care vor fi operaționalizate în regim de urgență și amplasate în zone sigure, stabilite împreună cu reprezentanții Apelor Române.
CITEȘTE ȘI: