Întâlnire între Marcel Ciolacu și Nicușor Dan, la Primăria Capitalei: Planuri pentru TRAFICUL din București și stoparea construcțiilor ilegale

Publicat: 19/09/2024, 09:44
Actualizat: 19/09/2024, 11:54

Premierul Marcel Ciolacu merge joi la PMB pentru a discuta cu Nicușor Dan despre traficul din Capitală și legalitatea în urbanism. Cei doi s-au întâlnit și marți, la discuție participând mai mulți miniștri și primarii de sector din București.

 UPDATE:

În debutul întâlnirii de lucru, desfăşurată la Primăria Capitalei, premierul a declarat că urmează să fie discutată prioritar chestiunea traficului, dar s-a declarat convins că primarul general va aborda şi problema clădirilor ilegale, având în vedere că este „subiectul preferat” al acestuia.

Să ne gândim cum putem organiza. Sunt ferm convins că domnul primar general o să vorbească. Este subiectul domniei sale preferat. Am avut o discuție din nou cu ministrul Dezvoltării, bineînțeles, ce mai găsim pe agendă, a spus premierul.

Nicușor Dan a subliniat că una dintre principalele cauze ale traficului intens din București o reprezintă construcțiile ilegale, datând încă din perioada 2004-2005. Acestea au o densitate mult mai mare decât zonele planificate.

De exemplu, Drumul Taberei are o densitate de 0,81, iar acestea au densitate de 3 – 3,5. În plus, ele nu au facilități, adică nu au școli, și atunci oamenii, logic, se urcă în mașină să-și ducă copilul la școală. Nu este un mix între locuire și locuri de muncă și birouri, astfel încât să încurajeze oamenii să locuiască lângă birou și să meargă pe jos, a spus Nicușor Dan.

Marcel Ciolacu a reafirmat sprijinul Guvernului pentru un plan integrat de rezolvare a problemelor Bucureștiului și a anunțat că dorește să stabilească un grup de lucru permanent între Guvern, Primăria Capitalei și primăriile de sector.

Sunt de acord cu toate aceste lucruri. Am văzut şi propunerile. Şi ale domnului Ciucu, ale domnului Băluţă. Să se emită autorizaţiile cu obligativitatea de a construi şi o şcoală sau o grădiniţă. Numai că în aceste blocuri pe care dumneavoastră le consideraţi ilegale – şi e dreptul dumneavoastră – locuiesc oameni, a spus șeful Executivului.

Edilul Bucureștiului a replicat că nu e vorba despre demolare, ci de a „nu perpetua” acest fenomen pe mai departe.

Sunt perfect de acord. Dar şi noi suntem obligaţi să găsim o soluţie. Până la urmă, pentru a găsi o soluţie, trebuie să recunoaştem că este un fapt împlinit, a precizat Marcel Ciolacu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Premierul Marcel Ciolacu a declarat înaintea ședinței de Guvern că va merge joi la primăria capitalei pentru a discuta cu primarul general, iar acesta să ia o decizie în privința traficului pe care să-și asume.

Vreau să stabilim un dialog permanent și un grup de lucru între Guvern-Primăria Capitalei și primăriile de sector pentru că București-ul are nevoie de un plan integrat și coerent de rezolvare a problemelor și de dezvoltare. Aveți susținerea Guvernului, implicarea tuturor miniștrilor pentru a debloca ceea ce nu a funcționat până acum și a lucra împreună pentru bucureșteni, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

În fapt, Nicușor Dan a acționat târziu și nu ar fi ținut cont de primarii sectoarelor 3 și 4, respectiv Robert Negoiță și Daniel Băluță, să ia măsuri cu privire la planșeul din zona Unirii care trebuie refăcut și care are un grad de risc de 4 din 5.

Nicușor Dan l-a invitat pe premierul Marcel Ciolacu în sectorul 2 unde spune, edilul că actualul constructor nu are aviz de construcție.

Potrivit unor surse guvernamentale, ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții) a făcut deja verificări și nu există o decizie definitivă. În cazul în care ar exista o decizie, ISC ar trebui să notifice mai departe prefectura Capitalei.

CITEȘTE ȘI:

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Inteligența Artificială poate face „81 de ani de muncă de detectiv în 30 de ore”