Întâlnire între Marcel Ciolacu și Nicușor Dan, la Primăria Capitalei: Planuri pentru TRAFICUL din București și stoparea construcțiilor ilegale

Publicat: 19/09/2024, 09:44
Actualizat: 19/09/2024, 11:54

Premierul Marcel Ciolacu merge joi la PMB pentru a discuta cu Nicușor Dan despre traficul din Capitală și legalitatea în urbanism. Cei doi s-au întâlnit și marți, la discuție participând mai mulți miniștri și primarii de sector din București.

 UPDATE:

În debutul întâlnirii de lucru, desfăşurată la Primăria Capitalei, premierul a declarat că urmează să fie discutată prioritar chestiunea traficului, dar s-a declarat convins că primarul general va aborda şi problema clădirilor ilegale, având în vedere că este „subiectul preferat” al acestuia.

Să ne gândim cum putem organiza. Sunt ferm convins că domnul primar general o să vorbească. Este subiectul domniei sale preferat. Am avut o discuție din nou cu ministrul Dezvoltării, bineînțeles, ce mai găsim pe agendă, a spus premierul.

Nicușor Dan a subliniat că una dintre principalele cauze ale traficului intens din București o reprezintă construcțiile ilegale, datând încă din perioada 2004-2005. Acestea au o densitate mult mai mare decât zonele planificate.

De exemplu, Drumul Taberei are o densitate de 0,81, iar acestea au densitate de 3 – 3,5. În plus, ele nu au facilități, adică nu au școli, și atunci oamenii, logic, se urcă în mașină să-și ducă copilul la școală. Nu este un mix între locuire și locuri de muncă și birouri, astfel încât să încurajeze oamenii să locuiască lângă birou și să meargă pe jos, a spus Nicușor Dan.

Marcel Ciolacu a reafirmat sprijinul Guvernului pentru un plan integrat de rezolvare a problemelor Bucureștiului și a anunțat că dorește să stabilească un grup de lucru permanent între Guvern, Primăria Capitalei și primăriile de sector.

Sunt de acord cu toate aceste lucruri. Am văzut şi propunerile. Şi ale domnului Ciucu, ale domnului Băluţă. Să se emită autorizaţiile cu obligativitatea de a construi şi o şcoală sau o grădiniţă. Numai că în aceste blocuri pe care dumneavoastră le consideraţi ilegale – şi e dreptul dumneavoastră – locuiesc oameni, a spus șeful Executivului.

Edilul Bucureștiului a replicat că nu e vorba despre demolare, ci de a „nu perpetua” acest fenomen pe mai departe.

Sunt perfect de acord. Dar şi noi suntem obligaţi să găsim o soluţie. Până la urmă, pentru a găsi o soluţie, trebuie să recunoaştem că este un fapt împlinit, a precizat Marcel Ciolacu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Premierul Marcel Ciolacu a declarat înaintea ședinței de Guvern că va merge joi la primăria capitalei pentru a discuta cu primarul general, iar acesta să ia o decizie în privința traficului pe care să-și asume.

Vreau să stabilim un dialog permanent și un grup de lucru între Guvern-Primăria Capitalei și primăriile de sector pentru că București-ul are nevoie de un plan integrat și coerent de rezolvare a problemelor și de dezvoltare. Aveți susținerea Guvernului, implicarea tuturor miniștrilor pentru a debloca ceea ce nu a funcționat până acum și a lucra împreună pentru bucureșteni, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

În fapt, Nicușor Dan a acționat târziu și nu ar fi ținut cont de primarii sectoarelor 3 și 4, respectiv Robert Negoiță și Daniel Băluță, să ia măsuri cu privire la planșeul din zona Unirii care trebuie refăcut și care are un grad de risc de 4 din 5.

Nicușor Dan l-a invitat pe premierul Marcel Ciolacu în sectorul 2 unde spune, edilul că actualul constructor nu are aviz de construcție.

Potrivit unor surse guvernamentale, ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții) a făcut deja verificări și nu există o decizie definitivă. În cazul în care ar exista o decizie, ISC ar trebui să notifice mai departe prefectura Capitalei.

CITEȘTE ȘI:

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Care a fost cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legiști
Gabriela Lucuțar, detalii de ultimă oră despre înmormântarea lui Silviu Prigoană: 'Mi-a lăsat o listă...
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
Corpul unui bărbat dat dispărut a fost găsit trei zile mai târziu într-un aparat de...
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu...
Scandal acasă la Silviu Prigoană, după anunţul morţii acestuia. Adriana Bahmuţeanu a chemat poliția pentru că nu...
Șef militar NATO: „Sunt absolut sigur că dacă rușii nu ar fi avut arme nucleare,...
Silviu Prigoană a slăbit 40 de kilograme în 8 luni. Ce regim a ținut fostul...
Vin ninsorile și în București! Când ninge în Capitală, potrivit meteorologilor Accuweather
Lanţul de erori care a dus la moartea tragică a lui Andrei. A fost consultat...
Ce au descoperit legiștii la autopsia lui Prigoană! De ce a murit, de fapt
România ar putea adera complet la spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2025. Cum va...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Un jurnalist britanic dă verdictul noului DUSTER 2024: Merită să-l cumperi?
Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2024? În...
Au fost creați ROBOȚII care pot ridica de 1.000 de ori greutatea lor
Taxă la bancomate. Anunț pentru toți românii care vor să retragă numerar de la ATM
O regulă des încălcată de români. Amenzile s-au mărit considerabil
Cum au reacționat copiii minori ai lui Silviu Prigoană când au aflat că tata a...
Cine este Mihaela Prigoană, văduva lui Silviu Prigoană. Omul de afaceri s-a căsătorit cu frumoasa...
Cum l-a visat Adriana Bahmuțeanu pe Silviu Prigoană: “Iartă-mă, dacă ți-am greșit! A fost ca...
Dana Nălbaru și Dragoș Bucur și-au arătat cămara cu provizii de iarnă. Polemică aprinsă în...
BANCUL ZILEI. Un ardelean se uită la un tip ce face flotări, apoi începe să-și...
Un studiu arată că, atunci când suntem obosiți, devenim și mai agresivi