Marcel Ciolacu mulțumește aviatorilor pentru profesionalism, de Ziua Aviației Române

Publicat: 20 07. 2023, 11:08
Actualizat: 20 07. 2023, 11:27
Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj de mulțumiri aviatorilor români, pentru contribuția la siguranța României.
De Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene Române, vreau să le mulțumesc tuturor aviatorilor, civili și militari, pentru tot ceea ce fac zi de zi cu mult profesionalism, a scris Marcel Ciolacu, în mesajul său.
Siguranța României și încrederea aliaților și partenerilor noștri strategici se datorează și contribuției lor extraordinare.
La începutul ședinței de guvern, premierul a mărturisit să poartă „un respect deosebit însă din copilarie acestor oameni și îi prețuiește din toata inima”.
Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită odată cu praznicul Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloților.
La mulți ani, aviatorilor români! Și o zi binecuvântată tuturor celor care poartă numele Sfântului Proroc Ilie, a transmis premierul.

În prezent, Forțele Aeriene Române, cu un efectiv de au un efectiv de 10.800 de persoane și 164 de aeronave, se prezintă cu performanțe notabile în procesul instruirii, al interoperabilității, prin participarea la exerciții naționale și multinaționale, precum și în misiunile interne și externe, se arată într-un comunicat al Forțelor Aeriene Române.

Foto: facebook / Marcel Ciolacu