Marcel CIOLACU: Noile baze sportive „Gheorghe Hagi” și „Nicolae Dobrin” vor reprezenta locul din care se va putea construi din nou EXCELENȚA sportivă

Publicat: 30 09. 2024, 15:48
Actualizat: 30 09. 2024, 19:59

Premierul Marcel Ciolacu a participat astăzi, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractelor de finanțare pentru realizarea stadioanelor „Gheorghe Hagi” și „Nicolae Dobrin”, precum și a unui patinoar artificial, informează Guvernul. 

Cele trei obiective de infrastructură sportivă au o valoare totală de peste un miliard de lei și sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Aceste investiții subliniază angajamentul ferm al Guvernului pe care îl conduc de a sprijini dezvoltarea infrastructurii sportive și a sportului de masă. Noile baze sportive vor reprezenta locul din care se va putea construi din nou excelența sportivă în România. La nivelul Guvernului vom continua să investim în sport și în infrastructura sportivă, dar vom veni și cu programe pentru promovarea unui stil de viață sănătos pentru toți tinerii din România, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a declarat că cele trei obiective de investiții vizează dezvoltarea, modernizarea și alinierea infrastructurii sportive la standarde europene.

Cele trei obiective de investiții vizează dezvoltarea, modernizarea și alinierea infrastructurii sportive la standarde europene, cu impact major asupra locuitorilor, sportivilor și suporterilor cluburilor din Constanța, Pitești și Sfântu Gheorghe, dar nu numai! Sportul înseamnă sănătate, disciplină și echilibru, iar noi încurajăm practicarea sportului și performanța! Astfel, Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, sprijină infrastructura sportivă în toate regiunile României și în toate ramurile sportive, a declarat ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea.

Prima investiție vizează construirea stadionului „Gheorghe Hagi” în Municipiul Constanța, județul Constanța, care va avea o capacitate de 18.000 locuri, o suprafață desfășurată de circa 64.000 mp, va cuprinde un teren de antrenament pentru fotbal și atletism (pista cu 6 culoare) cu o tribună de circa 1.000 locuri, o clădire de vestiare pentru antrenament și amenajări exterioare.

Valoarea contractului depășește 490 de milioane lei și are o durată de proiectare și execuție de 28 de luni.

Al doilea stadion, „Nicolae Dobrin”, va fi construit în Municipiul Pitești, județul Argeș, va avea capacitatea de 15.200 de locuri și suprafață desfășurată de peste 71.000 mp. Alături de noul stadion de fotbal, va fi realizat și Centrul de copii și juniori FC Argeș și vor fi construite spații de antrenament pentru sporturi conexe precum lupte, box, judo, karate, spații de birouri, de parcare, comerciale și de expunere, dar și zone de alimentație publică.

Valoarea contractului este de circa 372 de milioane lei, cu o durată de proiectare și execuție de 43 de luni.

Ambele stadioane vor fi realizate pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4.

Al treilea obiectiv de investiții este un patinoar artificial, care va fi construit în Municipiul Sfântu Gheorghe, din județul Covasna. Acesta va avea o suprafață desfășurată de peste 12.000 mp și o capacitate de peste 2.100 de locuri în tribune.

Patinoarul va fi dotat cu un centru medical și de metodologie sportivă, va putea găzdui competiții naționale și internaționale la standardele cele mai moderne, promovând astfel atât sportul de performanță, cât și cel de masă.

CITEȘTE ȘI: