Marcel Ciolacu: ,,Pentru o evaziune fiscală de 3000 de euro, costă un dosar 25.000 euro şi să stea în judecată până se prescrie, nu avem o eficienţă”

Publicat: 11 05. 2024, 15:49
Actualizat: 11 05. 2024, 15:50

This browser does not support the video element.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut sâmbătă, aflat la Constanța, noi precizări cu privire la legea evaziunii fiscale, adoptată în Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis, prin care cei care au făcut evaziune mai mică de 1 milion de euro și acceptă să plătească 15% în plus scapă de închisoare. 

Până într-un milion de euro plăteşti, dar fapta rămâne. Fapta rămâne. Dacă ai mai făcut acest lucru, te duci direct la puşcărie, indiferent de sumă. Acum, pentru o evaziune fiscală de 3000 de euro să coste un dosar 25.000 de euro şi să stea în judecată până se prescrie, eu cred că nu avem o eficienţă. Este o practică europeană în acest moment. Sunt păreri pro şi contra, cum e normal să fie. Haideţi să vedem, totuşi, ce bani vom încasa la bugetul statului! Până în acest moment, la bugetul statului din aşa-zisa evaziune fiscală depistată n-am încasat nimic. Pentru că stăm în procese de 7-8 ani de zile”, a afirmat Marcel Ciolacu sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Constanţa.
Premierul a mai precizat că noile reglementări privind evaziunea fiscală reprezintă „o soluţie intermediară” al cărei scop este colectarea de bani la buget.
E un număr mult prea mare de dosare pe evaziuni 5000 de euro, 1000 de euro, care mai mult încurcă. Prefer, eu, statul român, prefer să încasez banii. Ăsta-i jobul meu de prim ministru. Jobul judecătorilor şi procurorilor e să bage lumea la puşcărie sau să-i achite. Eu nu mă ocup cu asta, a mai adaugat Ciolacu.
CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă, la scurt timp după promulgarea ,,legii de combatere a evaziunii fiscale”: ,,România trece la o nouă etapă judiciară în aceste spețe”