Marcel Ciolacu, PRECIZĂRI după demisia Laurei Vicol în urma scandalului Nordis: Cred că și acolo trebuie intervenit legislativ și am avut o discuție

Publicat: 09 10. 2024, 11:38
Actualizat: 09 10. 2024, 11:41

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat jurnaliștilor că în urma cazului de imobiliare Nordis de unde au rezultat păgubiți, a avut discuții și că va exista o modificare legislativă. 

 

,,Cred că și acolo trebuie intervenit legislativ și am avut o discuție.”, a spus premierul.

Am luat legislația din Franța, am luat și legislația din Germania din momentul acesta au făcut un grup de lucru la Parlament și o să vină cu o propunere. Nu sunt judecător, nu sunt procuror, cu adevărat cele sesizate trebuie să nu se mai întâmple și cel mai ușor modific legea. În Franța, de exemplu nu ai voie să percepi un avans mai mare de 10%, la un bloc, la spații locative pe care nu le-ai construit sau se merge pe sistemul de asigurare. Mi se pare normal să modificăm legea în acest sens, a mai spus premierul.

Marcel Ciolacu a menționat despre Laura Vicol că aceasta nu și-a anunțat intenția de a avea un nou mandat de parlamentar.

Doamna Vicol nu și-a exprimat până acum dorința să candideze și nici un președinte de organizație nu a venit să o propună pe doamna Vicol pe listă, a mai spus

Cât despre posibilele avantaje pe care le-ar fi avut Laura Vicol din poziția de președinte al Comisiei Juridice, Marcel Ciolacu a spus că: ,,Nu am văzut nicio modificare legislativă care să o avantajeze pe doamna Vicol în vreo afacere, dacă dvs îmi aduceți această dovadă, vă stau la dispoziție.”

 

CITEȘTE ȘI:

Laura Vicol a DEMISIONAT din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților/ Ce MOTIVE a invocat

Punct de vedere: NORDIS GROUP spune NU abuzurilor