Marcel Ciolacu pregătește măsuri pentru FERMIERII afectați de secetă: „Avem deja propuneri solide din partea mediului financiar-bancar”

Publicat: 21 08. 2024, 11:54
Actualizat: 21 08. 2024, 11:55

This browser does not support the video element.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că ministrul Agriculturii va veni în ședința de Guvern de săptămâna viitoare cu propuneri concrete pentru a-i ajuta pe fermierii români afectați de secetă.

Începem să avem o imagine clară asupra nivelului pagubelor din agricultură și a măsurilor de sprijin cu care să intervenim. Avem deja propuneri solide din partea mediului financiar-bancar, iar săptămâna viitoare ministrul Florin Barbu va veni în Guvern să discutăm primul set de măsuri pentru a-i ajuta pe fermierii noștri, a spus Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Ministrul Agriculturii, social-democratul Florin Barbu, s-a întâlnit luni cu fermierii din județul Olt și le-a prezentat un nou pachet de sprijin care va intra în vigoare din 2025. Astfel, statul va asigura 7 milioane de hectare, oferind o primă de asigurare de 3000 de lei/ha, a precizat ministrul.

„Pe lângă măsurile care vor fi luate imediat, pentru 2025 le-am prezentat un nou pachet de sprijin (…) Vom schimba condițiile pentru acordarea Creditului Fermierului și vom suspenda plata ratelor la creditele cu dobândă mare până în octombrie 2025”, a transmis ministrul Agriculturii, pe pagina sa de Facebook.

CITIȚI ȘI:

Marcel Ciolacu merge la Bruxelles, la NEGOCIERI cu Ursula von der Leyen / Discuțiile vor viza reformele fiscale și propunerea de comisar european

Asociațiile PRODUCĂTORILOR agricoli se delimitează de liderii PNL: Respingem orice încercare de capitalizare electorală