Marcel Ciolacu: Presupun că Iohannis nu dorește să CANDIDEZE pe listele PSD. Și nici PSD-ul să-l primească

Publicat: 18 09. 2024, 10:50
Actualizat: 18 09. 2024, 11:06

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că nu a discutat cu președintele României despre modificarea legii alegerilor, pentru ca șeful statului să poată candida la parlamentare. 

Nu am discutat, deoarece domnul  Iohannis, presupun, că nu vrea să candideze pe listele PSD. Nici PSD nu vrea să îl primească, spune Marcel Ciolacu, miercuri, întrebat despre această posibilitate.

În spațiul public a apărut scenariul potrivit căruia PNL ar dori să îi ofere președintelui Klaus Iohannis un loc pe listele pentru Senat. Ideea a fost pe masa liberalilor, în urmă cu câteva săptămâni.

Întrucât alegerile pentru Parlamentul României se desfășoară după primul tur al alegerilor prezidențiale, șeful statului ar trebui să renunțe la funcția supremă în stat.

Însă, Administrația Prezidențială a negat, marți, informațiile apărute în spațiul public și a precizat că șeful statului își va finaliza mandatul la termen.

Instituția a mai precizat și faptul că o astfel de variantă ar fi imposibilă, în contextul în care Constituția interzice șefului statului să facă politică.

CITEȘTE ȘI: