Marcel Ciolacu, PREZENT la ședința conducerii PSD, înainte de începutul sesiunii parlamentare/ Daniel Suciu, propus la șefia Camerei Deputaților

Publicat: 02 09. 2024, 12:16
Actualizat: 02 09. 2024, 13:04

Conducerea PSD s-a reunit în ședință la Parlament, luni la ora 11.00. Este o întrunire la care participă cei mai importanți lideri din partid. La această ședință s-a discutat și despre preluarea mandatului interimar al lui Daniel Suciu la șefia Camerei Deputaților, după ce Alfred Simonis își va da demisia pentru a prelua mandatul  la CJ Timiș. 

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat la finalul ședinței CPN că: ,,Au avut loc discuții, în special organizatorice, pentru campaniile care vor veni. Am avut o prezentare scurtă a nominalizărilor pe funcții. Mihai Tudose la Consiliul Național. Cea mai importantă funcție după președinte este în acest moment secretarul general, care a fost nominalizat și votat domnul Adrian Țuțuianu.”

S-a discutat despre numărul de semnături necesare, despre campania de strângere de semnături. despre modul în care se va comunica în plan organizatoric, cu organizațiile locale pentru optimizarea perioadei care urmează, a mai completat Romașcanu.

La ședința partidului s-a discutat și despre activitatea parlamentară a PSD, dar și despre preluarea mandatului la șefia camerei deputaților de către Daniel Suciu.

În ceea ce privește activitatea parlamentară, vor exista și ședințele grupurilor reunite și pe urmă fiecare grup din Cameră și Senat vor avea ședințele proprii. Am avut propunerile de birou permanent în acest moment. Cea mai importantă veste este demisia pe care și-o va da domnul Alfred Simonis din poziția de președinte interimar al camerei Deputaților, urmând ca astăzi să cerem votul în camera deputaților pentru persoana domnului Suciu, a mai spus Romașcanu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

La ora 11.00 a început consiliul politic al PSD, iar de la ora 13.00 va avea loc reuniunea grupurilor parlamentare din Senat și Camera Deputaților.

 

CITEȘTE ȘI:

UE ne obligă să respectăm echilibrul de GEN din P.E./ Din partea ROMÂNIEI, Ursula von den Leyen vrea o femeie comisar european