Marcel Ciolacu promite soluții pentru PENSIILE înghețate și critică proiectul PNL: „Eu cu proiecte Fantomas nu am ce discuta”

Publicat: 12 09. 2024, 17:32
Actualizat: 12 09. 2024, 17:33

This browser does not support the video element.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a abordat joi problema pensiilor înghețate și a numit „Fantomas” proiectul propus de PNL privind modificarea legii pensiilor. Ciolacu a declarat că, începând cu 1 ianuarie, pensiile vor fi ajustate conform coeficientului de inflație și a creșterii salariului mediu.

„Cresc la 1 ianuarie cu coeficientul de inflație și cu majorarea salariului mediu pe economie”, a explicat primul-ministru.

Liderul PSD a criticat aspru proiectul PNL depus în parlament, numindu-l „un proiect Fantomas”. Acesta a subliniat importanța seriozității și responsabilității în abordarea problemei pensiilor românilor și a amintit că legea pensiilor a fost votată de toate forțele politice în parlament.

Eu cred că trebuie să fim niște oameni serioși și responsabili. Am avut un vot pe această lege în parlament. A fost votată de către toate forțele politice, înțeleg și jocul politic, dar cred că oamenii și românii respectă la noi mai mult seriozitatea, a spus președintele PSD.

În plus, Marcel Ciolacu a anunțat că va avea o întâlnire cu liderii minerilor din Suceava pentru a discuta despre măsurile necesare pentru a rezolva problemele legate de pensii.

Voi avea o întâlnire cu liderii minerilor din acele zone. Am și anunțat în ședința de guvern că mă oblig că voi veni cu niște măsuri astfel încât, de la 1 ianuarie, când va intra în aplicare, să remediem (n.r – problema).

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat că parlamentarii PNL depun marţi un proiect de lege pentru repararea greşelilor PSD din legea pensiilor, care practic a îngheţat pensiile minerilor, siderurgiştilor, ceferiştilor, a celor cu grupe de muncă și a persoanelor cu dizabilităţi.

CITEȘTE ȘI:

Marcel CIOLACU, mesaj pentru Mircea GEOANĂ: Dacă vrea, eu îi amintesc și ce a făcut în PSD, și cu ce grupuri mafiote a vrut să fie