Marcel Ciolacu promite un SPITAL nou la Sibiu: „Se va construi, dar cu un buget redimensionat și un termen de execuție extins”

Publicat: 06 09. 2024, 19:29

This browser does not support the video element.

Aflat într-o vizită de lucru în județul Sibiu, premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Sibiul va avea un nou Spital. El a precizat că proiectul inițial, estimat la 500 de milioane de euro, nu putea fi finalizat până la sfârșitul anului 2026, termenul limită impus de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Sibiu avea un proiect estimat la 500 de milioane de euro, care ar fi trebuit finalizat până la sfârșitul anului 2026, lucru pe care, sincer vă spun, nu se putea executa”, a declarat Ciolacu, subliniind faptul că termenul era nerealist în contextul actual.

Drept urmare, Spitalul de la Sibiu a fost transferat la finanțare prin alte surse, inclusiv bugetul de stat, împrumuturi și granturi din exercițiul financiar curent al Uniunii Europene, ceea ce oferă un termen de execuție mai flexibil.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, proiectul a fost redimensionat la aproximativ 300 de milioane de euro, pentru a se încadra în noile cerințe financiare. În paralel, trei spitale regionale din Craiova, Cluj și Iași, aflate în construcție, urmează un model similar, cu un buget estimat la 500 de milioane de euro fiecare.

Spitalul de la Sibiu se va face, dar aceștia sunt parametri pe care și-i permite statul român, ca să nu pierdem banii din PNRR pe un spital care nu ar avea timp să fie finalizat, a asigurat prim-ministrul.

Marcel Ciolacu a menționat că a discutat despre acest subiect și cu președintele PNL, Nicolae Ciucă, pentru a asigura că proiectul se va încadra în parametrii necesari pentru finanțare.

CITIȚI ȘI:

Polul de DREAPTA s-a dărâmat / Elena Lasconi anunță că USR va candida pe liste proprii la alegerile prezidențiale și parlamentare

Prioritatea lui Marcel CIOLACU: „Creșterea producției românești / Dacia și Ford au pus pe roate economia românească”