Marcel Ciolacu: PSD și PNL nu au un interes comun la alegerile parlamentare, dar coaliția va duce mandatul până la capăt

Publicat: 13 09. 2024, 11:58
Actualizat: 13 09. 2024, 12:22

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) nu împărtășesc un interes comun la alegerile parlamentare din acest an, deoarece candidează separat. El a explicat că a prezentat liberalilor potențialul unei candidaturi comune la alegerile europarlamentare, dar aceștia au ales o altă direcție, decizie pe care o respectă.

Întrebat dacă actuala coaliție PSD-PNL va funcționa până la alegerile prezidențiale, în contextul unei declarații a prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, care sugera că războiul din Ucraina este factorul care menține coaliția, Ciolacu a respins ideea că războiul ar avea o influență semnificativă asupra coaliției de guvernare.

Sincer, nu văd mare influență a războiului din Ucraina în ceea ce privește coaliția. România are nevoie de stabilitate politică și ne-am asumat această stabilitate. Vă reamintesc momentul în care am hotărât să intrăm la guvernare, acum trei ani, într-un context foarte dificil, a spus Marcel Ciolacu.

Primul-ministru a sublinia că, în comparație cu vechea coaliție de dreapta, actuala guvernare a adus coerență și un climat mai eficient.

Am adus o coerență în actul de guvernare și o diferență față de vechea coaliție de dreapta, unde posturile erau împărțite arbitrar și certurile erau la ordinea zilei, a adăugat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a dezvăluit și cum îi spun colegii din partid senatorului Ioan Stan: „Noi îi spunem Mourinho”.

Premierul a mai precizat că în jur de 23 decembrie va fi învestit viitorul guvern al României, ca urmare a alegerilor parlamentare din acest an.

CITEȘTE ȘI:

Sorin Grindeanu: Am fost cu prim-ministrul, pe autostradă, a CONDUS, de la Buzău la Focșani, eram în dreapta