Marcel Ciolacu: România va avea un nou GUVERN după 21 decembrie / Eu nu văd altă coaliţie de guvernare decât cu Partidul Naţional Liberal

Publicat: 26 08. 2024, 13:55

This browser does not support the video element.

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat luni că actualul guvern va funcționa până la alegerile din decembrie și că după acestea, România va avea un nou guvern investit până pe 23 decembrie. Premierul Ciolacu a subliniat că, în opinia sa, nu vede altă coaliție de guvernare viitoare decât cea formată împreună cu Partidul Național Liberal.

Marcel Ciolacu a fost întrebat luni, după reuniunea Biroului Permanent Național al PSD, cum comentează solicitările unor membri PNL privind posibila retragere a miniștrilor PNL din Guvern în urma atacurilor lansate la Congresul PSD.

Iertați-mă dlui Cozma nu o să-i răspund niciodată. Acest guvern va funcționa până la alegerile din decembrie. După data de 21 decembrie România va avea un nou guvern. Din punctul meu de vedere, fiind că e normal să faci o proiecție și avem și buget de aprobat, și mi-aș dori să aprobăm bugetul dupa alegeri imediat cu actualul guvern si actualul Parlament, din punctul meu de vedere pe data de 23 decembrie va fi investit noul Guvern, a spus Ciolacu..

Liderul PSD a mai fost întrebat dacă Guvernul rezultat după alegerile de la sfârşitul anului va avea nevoie de susţinerea PNL.
La cum au arătat lucrurile şi făcând o comparaţie totuşi între o guvernare exclusiv de dreapta, din punctul meu de vedere, în viitor eu nu văd altă coaliţie de guvernare decât cu Partidul Naţional Liberal. (…) Nu vreţi să lăsăm întâi românii? Nu s-a înjurat nimeni. Aduceţi-vă aminte când aveam o guvernare de dreapta. Aduceţi-vă aminte cum miniştrii USR nu veneau la serviciu, cum refuzau, ce scandaluri erau, cum s-a format acel guvern, s-a tras din fes. Liderul PNL de atunci a spus că au pus portofoliile într-un fes şi le-au tras. Eu cred că e o diferenţă imensă între actualul guvern şi guvernul de dreapta, a transmis Ciolacu.

Deputatul Adrian Cozma, preşedintele PNL Satu Mare, a propus convocarea Biroului Politic Naţional al partidului luni, la prima oră, pentru a analiza de urgenţă retragerea miniştrilor PNL din Guvernul Ciolacu.

Reacția vine după ce, la Congresul PSD de sâmbătă, în cadrul căruia Marcel Ciolacu a fost reconfirmat ca președinte al partidului, au fost exprimate mai multe atacuri la adresa PNL.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu îl susține ferm pe Victor NEGRESCU pentru postul de comisar european: Am dorit să găsim persoana cea mai bună

Anunțul lui Marcel CIOLACU privind recalcularea PENSIILOR: Am cerut o simulare legată de creșterea pragului de impozitare de la 2.000 la 3.000 lei