Marcel CIOLACU s-a întâlnit cu mediul de afaceri din Suceava: „Doar prin parteneriatul cu mediul privat putem DEZVOLTA această țară”

Publicat: 24 10. 2024, 17:13
Actualizat: 24 10. 2024, 17:15

This browser does not support the video element.

La întâlnirea de miercuri cu reprezentanții mediului de afaceri din Suceava, Marcel Ciolacu a subliniat importanța parteneriatului dintre stat și sectorul privat pentru dezvoltarea economică a României. „Doar prin parteneriatul cu mediul privat putem dezvolta această țară”, a declarat liderul PSD.

Premierul a menționat, de asemenea, propunerile venite din partea antreprenorilor, inclusiv realizarea unui cadastru național al rețelelor de utilități, și a reiterat angajamentul Guvernului de a nu mări taxele și impozitele anul viitor.

Oamenii de afaceri au de la liderii politici așteptări legitime și firești. Vor predictibilitate legislativă și fiscală. Vor să vadă că digitalizarea va reduce birocrația și aparatul de stat. Vor să fie lăsați să muncească pentru a face profit, pentru că se vede cu ochiul liber cum Suceava și alte zone ale țării au crescut și prin modul în care acest profit a fost reinvestit. Și vin cu propuneri extrem de valoroase, cum este cea a unui cadastru la nivel național în privința rețelelor de utilități (telefonie, gaz, electricitate).

Șeful PSD a punctat diferența dintre țările dezvoltate și cele în curs de dezvoltare, subliniind că România trebuie să urmeze modelul în care economia influențează politicul, și nu invers.

Susținerea antreprenorilor români este calea sigură pentru a ne crește corect economia și a dezvolta România, a concluzionat Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu: Din 2025, românii vor putea circula pe autostradă până la SUCEAVA

Marcel Ciolacu, întrebat de ZVONURILE privind turul 2 cu Simion: „Nu fac guvern cu AUR/ De ce să-l sun pe Hrebenciuc? De unde să împart voturi?”