Marcel Ciolacu și-a anunțat oficial CANDIDATURA la PREZIDENȚIALE: „Sunt pregătit să-mi asum responsabilitatea de a fi președintele tuturor românilor”

Publicat: 20 08. 2024, 13:01
Actualizat: 20 08. 2024, 17:25

This browser does not support the video element.

Marcel Ciolacu și-a anunțat marți oficial candidatura la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie, respectiv 8 decembrie. În clipul său, președintele PSD spune că „țara are nevoie de un președinte căruia îi pasă de toți românii” și promite că este „pregătit să își asume responsabilitatea de a fi președintele tuturor românilor”

UPDATE 17:30

Ciprian-Constantin Şerban, liderul grupului deputaților social-democrați, a precizat marți, după anunțul candidaturii lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale din 2024, că este „convins că România va avea un președinte social-democrat”. (detalii AICI)

UPDATE 17:24

Gabriel Zetea, președintele ales al Consiliului Județean Maramureș și lider al PSD Maramureș, a declarat marți, pentru GÂNDUL, că premierul și președintele al PSD, Marcel Ciolacu, are toate atuurile necesare pentru a deveni următorul președinte al României, punând accent pe capacitatea acestuia de a menține stabilitatea politică și de a fi un mediator eficient între diferitele forțe politice și clase sociale din țară. (detalii AICI)

UPDATE 17:20

Primarul din Buzău, Constantin Toma, unul dintre vechii susținători ai președintelui PSD, spune despre Marcel Ciolacu că este un bun creștin și patriot, care știe să-i asculte pe oameni.

„Marcel Ciolacu este un tip echilibrat, bun creștin și patriot și știe să-i asculte și pe oameni ! Dacă va pierde, românii vor pierde șansa de-a depăși condiția ultimilor 20 de ani, când am avut doar conflicte si neimplicare, a declarat Constantin Toma”, pentru Gândul. (detalii AICI)

UPDATE 17:00

Președintele PSD și-a anunțat oficial candidatura la prezidențiale în jurul orei 17:00.

Redăm mai jos anunțul integral al lui Marcel Ciolacu:

„Am decis să îmi depun candidatura la Președinția României. Am luat această decizie după ce m-am consultat cu românii, cu familia mea și cu colegii mei din partid. La Congresul de sâmbătă voi veni în fața românilor cu Planul meu pentru România și le voi cere colegilor mei sprijinul pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Astăzi, mai mult ca oricând, România are nevoie de stabilitate și echilibru. Românii au nevoie de siguranța că muncind pot avea un trai mai bun. Țara are nevoie de un președinte căruia îi pasă de toți românii. Nu m-am dat niciodată înapoi de la lucrurile grele. Am preluat președinția PSD într-un moment foarte dificil și, împreună cu colegii mei, am reușit să recâștigăm încrederea oamenilor. Am acceptat răspunderea de a fi prim-ministru într-unul dintre cele mai complicate momente din istoria recentă. Și am reușit, alături de colegii mei din Guvern, să punem lucrurile în ordine. Sunt pregătit să-mi asum acum responsabilitatea de a fi președintele tuturor românilor. Am credința că pot contribui la viitorul țării mele – un viitor în siguranță și bunăstare. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a spus liderul PSD și premierul României.

UPDATE 16:30

Social-democrații se grupează rând pe rând în „spatele” lui Marcel Ciolacu.

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, este de părere că Marcel Ciolacu va fi un președinte mai bun ca Klaus Iohannis, asta în condițiile în care liderul PSD va obține funcția de la Palatul Cotroceni la alegerile din 24 noiembrie, respectiv 8 decembrie.

„Nu cred că Marcel Ciolacu va sta în concediu atât cât a stat președintele Klaus Iohannis”, spune deputatul social-democrat. (detalii AICI)

UPDATE 16:00

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, spune că este convins de calitățile lui Marcel Ciolacu și crede că are calitățile care-l recomandă pentru poziția de președinte al României.

„Era o decizie așteptată de mult. Îl recomand pentru poziția de președinte. Sper să convingem cât mai mulți români de calitățile pe care Marcel Ciolacu le are și care-l recomandă pentru funcția de președinte”, transmite edilul Sectorului 4. (detalii AICI)

UPDATE 15:33

Primarul municipiului Galați, social-democratul Ionuț Pucheanu, a declarat marți, pentru GÂNDUL, că premierul și președintele PSD „este de departe cel mai bine plasat candidat pe care social-democrații îl puteau arunca în această luptă”, cu referire la candiadtura lui Marcel Ciolacu pentru alegerile prezidențiale din 2024. (detalii AICI)

ȘTIREA INIȚIALĂ

Cu doar trei zile înaintea Congresului PSD, în care se va desemna candidatul partidului la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu va face public anunțul că își asumă candidatura la funcția supremă în stat.

Potrivit surselor GÂNDUL, pe grupurile interne ale PSD circulă un mesaj audio care a ajuns la fiecare filială din țară în care Marcel Ciolacu le cere sprijinul colegilor și îi anunță despre candidatura sa la prezidențialele din 2024.

Vă salut! Sunt Marcel Ciolacu! După ce m-am consultat cu foarte mulți dintre dumneavoastră, am luat decizia să candidez la președinția României. Am vrut să aflați asta de la mine și nu de la televizor, pentru că această decizie o vom dezbate sâmbătă, la Congresul PSD. Avem cea mai bună echipă pentru România, așa cum am arătat la toate alegerile din ultimii 4 ani, sunt sigur că împreună vom reuși să recâștigăm președinția după 20 de ani. Sâmbătă, la Congres, voi prezenta planul meu pentru România. Sper din toată inima să-mi acordați onoarea de a lupta în numele dumneavoastră și a românilor pentru a câștiga alegerile prezidențiale. România are nevoie de stabilitate și echilibru. Contez pe voi toți și vă aștept alături de campania noastră. Vă mulțumesc, le-a transmis Marcel Ciolacu membrilor PSD, într-un mesaj intern consultat de GÂNDUL.

Pe lângă mesajul audio, liderul PSD va publica un clip video pe pagina sa de socializare în care îi va anunța pe români despre candidatura sa la alegerile prezidențiale de anul acesta, precizează sursele citate.

„Împreună am reușit să facem din PSD principala forță politică din România și tot împreună îmi doresc să câștigăm următoarele alegeri! Sunt un partener de încredere al dumneavoastră și sunt un om de echipă. De aceea, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu dumneavoastră am decis să îmi depun candidatura la Președinția României. Sunt pregătit să-mi asum acum responsabilitatea de a fi președintele tuturor românilor. Am credința că pot contribui la viitorul țării mele – un viitor în siguranță și bunăstare. La Congresul de sâmbătă voi veni în fața românilor cu Planul meu pentru România și vă voi cere sprijinul pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, se arată în mesajul care însoțește clipul audio distribuit pe grupurile interne ale PSD.

Pe 24 august are loc la Romexpo, Congresul PSD, acolo unde Marcel Ciolacu își va prezenta viziunea pentru a fi votat de către colegi drept candidatul social-democraților la alegerile prezidențiale.

Tot la Congres se va vota și președintele partidului. Votul va marca o premieră, fiind unul în format electronic prin scanarea unui Cod QR, a declarat Lucian Romașcanu, după ședința CPN de pe 9 august.