Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, despre cei peste 190 de muncitori descoperiți fără forme legale pe A7: „Cine nu respectă legea, să plătească”

Publicat: 12 09. 2024, 18:22

This browser does not support the video element.

Descoperirea a peste 190 de muncitori care lucrau fără forme legale pe șantierul autostrăzii A7 a stârnit reacții rapide din partea liderilor politici. Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au comentat situația, subliniind importanța respectării legii și a aplicării sancțiunilor corespunzătoare.

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a cprecizat că descoperirea muncitorilor fără forme legale nu este o situație obișnuită.

E un lucru extraordinar că s-a descoperit un astfel de fenomen, a declarat Ciolacu.

Premierul a adăugat că aplicarea legii și sancționarea celor care o încalcă sunt pași esențiali pentru asigurarea respectării legislației.

Eu mă bucur în funcția de prim-ministru că se aplică legea și nimeni nu-i mai presus de lege. Foarte bine că i-a prins…. o să suporte rigorile legii.

Sorin Grindeanu a adăugat că nu este de competența sa, nici a altor oficiali, să se ocupe de detalii specifice ale contractelor, dar a subliniat că respectarea legii este esențială.

Cine nu respectă legea să plătească, a declarat ministrul Transporturilor.

Inspecția Muncii, prin Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Buzău, a desfășurat o serie de acțiuni de control pe parcursul mai multor zile pe șantierul Autostrăzii A7, în zona Stîlpu, pe lotul 3 al proiectului.

Controlul a dus la identificarea a 190 de persoane care lucrau fără contract individual de muncă, pentru o firmă înființată în 2024.

CITEȘTE ȘI:

Controale de amploare pe șantierul Autostrăzii A7! Peste 190 de muncitori depistați fără forme legale. AVERTISMENTUL ministrului Muncii

Marcel Ciolacu promite soluții pentru PENSIILE înghețate și critică proiectul PNL: „Eu cu proiecte Fantomas nu am ce discuta”