Marcel Ciolacu spune că decontările pentru ochelari sunt o cerință europeană, iar despre MAJORĂRILE salariale: ,,Guvernul României atâta îşi permite”

Publicat: 21 05. 2024, 22:22
Actualizat: 21 05. 2024, 22:24

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că a fost pus în transparenţă un act normativ care prevede majorări salariale de 10%, în două tranşe, pentru categoriile cu venituri foarte mici, dar şi decontări de ochelari, în limita a 500 de lei.

 

Este o cerință europeană cu decontările pentru ochelari până în suma de 500 lei, iar restul vorbim de majorări de cinci și 5% categoriilor care nu au primit, celor care au venituri foarte mici. acești bani pentru ochelari au fost ceruți de magistrați? Deci, nu putem face legi pentru o anumită categorie. Doar că ne putem, ne putem judeca între noi și ne putem da dreptate. Guvernul trebuie să acopere întreaga umbrelă. Guvernul își permite 500 lei să fie decontați, normal un consult oftalmologic, că dacă n-ai nevoie, nu ție ochelari, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a menţionat că decontarea ochelarilor de vedere trebuie realizată pentru toate categoriile, nu doar pentru magistraţi.

Ciolacu a mai afirmat că Guvernul nu îşi permite majorări salariale mai mari pentru angajaţii din muzee sau bibliotecari.

Din ceea ce am stabilit împreună cu ministrul finanțelor, Guvernul României atât își permite. Ea este pusă în transparență. Dar eu vă spun că Guvernul României, ceea ce mi-a transmis mie ministrul de finanțe este că acest efort bugetar și îl poate permite România în acest moment. Și eu cred că de la începutul anului această abordare a fost una corectă și echilibrată, a mai declarat Ciolacu.