Marcel Ciolacu: Sunt unul din susținătorii IMPOZITĂRII progresive, de asemenea nu exclud ca să rămânem cotă unică

Publicat: 10 06. 2024, 16:17
Actualizat: 10 06. 2024, 16:18

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat luni la sediul partidului că este unul dintre susținătorii impozitării progresive, dar nu exclude nici menținerea cotei unice, cu mențiunea ca aceasta să fie unică. 

Sunt unul din susținătorii impozitării progresive, dar de asemenea nu exclud ca să rămânem cotă unică. Dacă am fi reintrodus cota unică, fiindcă noi nu mai avem cota unică în România, ar fi însemnat să măresc taxele. Am văzut că prin Parlament s-au gândit unii să mă oblige să introduc cota unică. Asta ar fi însemnat să măresc taxele. Și am încercat să le explic. Se pare că până la urmă am înțeles. Este este mult mai ușor de colectat cota unică, dar cu adevărat ea trebuie să fie unică. Asta e o dezbatere publică pe care s-o avem, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a mai declarat că ,,într-o societate în care nu introduci echitatea socială, ajungi într-o criză socială”.

Impozitarea progresivă nu e prima oară când ascund, este pe venituri excepționale. Știm cu toții că anumite persoane, de exemplu, cumpărau un teren cu 10.000 euro și-l vindeau pe urmă cu 5 milioane de euro. … Să aduci o echitate socială, într-o societate în care nu introduci echitatea socială, ajungi într-o criză socială, lucru care s-a întâmplat când Partidul Social Democrat a intrat la guvernare, a mai spus Ciolacu.