Prima pădure cumpărată de STAT în ultimii 30 de ani / Marcel Ciolacu: Suplimentăm bugetul Ministerului Mediului pentru proiectele prevăzute în PNRR

Publicat: 16 10. 2024, 11:47
Actualizat: 16 10. 2024, 12:24

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul va aproba suplimentarea bugetului Ministerului Mediului cu 250 de milioane, suma necesară pentru proiectele prevăzute în PNRR. 

Continuăm şi investiţiile de mediu. După cum ştiţi, am alocat recent, să cumpărăm în numele statului prima pădure din ultimii 30 de ani, cele 4.000 de hectare din judeţul Neamţ.

Azi, suplimentăm bugetul Ministerului Mediului cu 250 de milioane, pentru proiectele prevăzute în PNRR, a declarat Marcel Ciolacu.

Guvernul a adoptat, la 2 octombrie, o hotărâre privind alocarea a 104,32 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru achiziționarea a 4.013 hectare de teren forestier în județul Neamț, în comunele Grințieș și Ceahlău.

Terenurile, deținute de Eric Ioan Sturdza, au fost evaluate la 104,315 milioane de lei (aproximativ 21 milioane de euro), iar diferența de preț și taxele vor fi acoperite din fondurile proprii ale Romsilva.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, despre cum vede dezvoltarea țării în calitate de președinte: Transporturile, Sănătatea, Energia și Mediul din PNRR sunt prioritare

Marcel Ciolacu: Alocăm câte 100 de milioane de lei la Digitalizare şi Mediu pentru susţinerea unor REFORME asumate prin PNRR