Marcel Ciolacu susține „cu fermitate” eliminarea inechităților din PENSIILE MILITARE: Proiectul va fi adoptat saptămâna viitoare de Camera Deputaților

Publicat: 25 10. 2024, 14:59
Actualizat: 25 10. 2024, 15:07
Sursa: gov.ro

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și Guvernul României au anunțat susținerea pentru adoptarea rapidă în Parlament a proiectului de lege privind eliminarea inechităților din sistemul pensiilor militare, respectiv propunerea legislativă de completare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Într-o întâlnire organizată vineri la Palatul Victoria cu reprezentanții asociațiilor rezerviștilor militari, premierul Marcel Ciolacu a subliniat că respectul față de militari trebuie să se traducă în respectarea drepturilor acestora.

Respectul față de militari înseamnă, pentru mine, în primul rând respectarea drepturilor. Susțin cu fermitate adoptarea proiectului prin care să fie eliminate inechitățile în aplicarea pensiilor militare într-un ritm accelerat: săptămâna viitoare va fi aprobat în Camera Deputaților, iar în două săptămâni va trece și de Senat, a declarat primul-ministru.

Marcel Ciolacu s-a adresat direct competitorilor politici, cerându-le să nu folosească instituțiile de apărare în scopuri electorale, făcând referire la contracandidatul său, Nicolae Ciucă, care a solicitat în repetate rânduri promulgarea legii de eliminare a inechităților privind pensiile militare.

Armata României, Poliția Română și toate celelalte instituții din sistemul național de apărare nu trebuie amestecate în disputele politice.

În ședința de guvern de miercuri, 23 octombrie 2024, executivul a aprobat punctul de vedere cu privire la inițiativa legislativă, a transmis Palatul Victoria.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au fost prezenți și vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale Simona-Bucura Oprescu, ministrul Apărării Naționale Angel Tîlvăr, șeful Cancelariei Prim-Ministrului Alexandru-Mihai Ghigiu și secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu.


CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, despre proiectul privind PENSIILE militare: „România așteaptă de la noi responsabilitate, nu un concurs de propuneri populiste”

PNL propune modificarea modului de actualizare a pensiilor militare / Proiect legislativ depus la Senat