Marcel Ciolacu: ,,Toată lumea întreabă de ce avem o listă comună” / Ce spune premierul despre candidatura la prezidențiale

Publicat: 09 03. 2024, 16:45

This browser does not support the video element.

Coaliția de Guvernare a decis ca la alegerile europarlamentare, dar și în anumite orașe să aibă candidați comuni. Prezent la Iași, Marcel Ciolacu a atras atenția că este nevoie de stabilitate politică și că zona Moldovei au plecat cei mai mulți români în Diaspora. 

 

Toată lumea întreabă de ce avem o listă comună. E nevoie de o stabilitate politică. Există o stabilitate la nivel local: un primar are un mandat de patru ani, un președinte de CJ are un mandat de patru ani. Nu se poate în 10 ani să avem 10 prim-miniștri. Nu se poate să avem în ultimii 10 ani sute de miniștri. Țările care s-au dezvoltat au avut miniștri 17 ani la transporturi. Și noi ne comparăm cu ei.

Marcel Ciolacu spune că și-ar dori să aibă un președinte al țării care să construiască, cât despre o eventuală candidatură a sa a spus că:

Nu știu dacă voi candida la președintie. Nu am hotărât acest lucru și cred că în primul și în primul rând trebuie să-l hotărăsc cu colegii mei, dar și cu mine însumi. Îmi doresc un președinte care să construiască. Am pierdut prea mult timp certându-ne.

Șeful PSD a adus în discuție și subiectul Diaspora și a reamintim faptul că sunt mulți români din zona Moldovei plecați în afară pentru un trai mai bun și că ar trebui să se termine cu acest exod.

Ne-au plecat prea mult copiii din țară, nepoții, frații. Din zonele dumneavoastră au plecat cei mai mulți copii în străinătate, avem peste 5 milioane de români în Diasporă. De ce? Pentru că nu am avut infrastructură, pentru că nu avem servicii publice, cum ni le dorim cu toții. S-a terminat, a mai spus Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu: Municipiul Iași va avea legătură și ieșire la două autostrăzi/ Autostrada Moldovei va fi gata mai devreme