Marcel Ciolacu trimite AJUTOARE de urgență la Galați: Alimente, locuințe modulare și bărci de salvare pentru zonele afectate de inundații

Publicat: 14 09. 2024, 17:46
Actualizat: 14 09. 2024, 17:46

Premierul Marcel Ciolacu a ordonat Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Sociale să furnizeze de urgență ajutoare pentru județul Galați, grav afectat de inundații. Persoanele afectate vor primi apă și alimente esențiale, inclusiv conserve de carne, legume, pateu, gem, zahăr și cașcaval, pentru o săptămână.

De asemenea, vor fi livrate 50 de locuințe modulare, 12 grupuri sanitare mobile, paturi, lenjerii de pat și saci de dormit pentru cazarea temporară a sinistraților.

În plus, 10 bărci de salvare ale Armatei vor fi trimise în Comuna Pechea din Galați, una dintre cele mai afectate localități.

Premierul Ciolacu a subliniat că a fost constituită o celulă de criză rapidă la Consiliul Județean Galați, în colaborare cu miniștrii Apărării, Internelor și Mediului. Prioritatea autorităților este salvarea vieților omenești, utilizând toată logistica necesară, inclusiv elicoptere pentru situații de urgență.

La următoarea ședință de Guvern vom aloca sumele necesare din fondul de rezervă al Guvernului. Trebuie să fim solidari cu cei care sunt în nevoie astăzi. De aceea fac apel la toți cei care vor să ajute, societatea civilă sau firme. Toată România este alături de Galați și Vaslui. Au nevoie de ajutorul nostru!, a declarat Marcel Ciolacu.

Sâmbătă, premierul a vizitat Slobozia Conachi și urmează să se deplaseze în comuna Pechea pentru a evalua situația de la fața locului.

CITEȘTE ȘI:

Marcel CIOLACU a ajuns în zonele afectate de inundații din Galați: „Prioritatea este salvarea de vieți omenești”